Vatandaştan Vangölü Elektrik dağıtım A.Ş’ye tepki. Maraş Caddesi esnafı geçtiğimiz günlerde trafoda çıkan yangından sonra elektriklerinin sık sık kesildiklerinden dolayı yolu trafiğe kapatıp tepki gösterdi.

Maraş Caddesi üzerinde bulunan esnaf ve dükkan sahipleri cadde üzerinde bulunan bir mağazadan dolayı trafonun arızalandığını ve elektriklerin kesildiğini belirtti. Cadde esnafı ayrıca dışarda bulunana elektrik hatlarının yer altından verileceğini ancak yer altında verilen bu elektriklerin ise sağlam yapılmadığından şikayetçi olduklarını söyledi. ‘VEDAŞ istifa’ sloganları atan esnaf, “Günlerdir elektriğimiz bu şekilde kesiliyor. Evimize ekmek götüremiyoruz. Elektrikle çalışan malzemelerimizin hepsi zarar görüyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

SÜSLÜ: TÜM SORUN DEFACTO’DAN KAYNAKLANIYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ve sıkıntıları dile getiren esnaf Suat Süslü tüm sıkıntının Defacto’dan kaynaklandığını bu yüzden elektriklerinin kesildiğini söyledi. Süslü şu ifadelere yer verdi: “Bizim burada ki problem hepsi Defacto’dan çıkan elektrikten dolayıdır. Hem ön girişten hem de arka girişten elektrik alıyorlar. Ayrıca rüşvet vererek bunu yapıyorlar. Şu anda Defacto yüzünden 200 tane esnaf burada mağdur. İki yıldır bize yapacağız diyorlar ancak halen çözülmüş değil. Başta vali olmak üzere tüm yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Biz evimize ekmek götüremiyoruz. Evimde elektriğim kesilsin ama iş yerimde elektriğimi kesmesinler. Çünkü buraya evimden ekmek getirmiyorum. Ekmeği buradan evime götürüyorum. Yani bir yetkili kişi bize yardımcı olsun. Şuanda bütün esnaf dışarda. 30 bin kira veren 50 bin kira veren insan hepsi mağdur. Dört beş komşum elektriksizden dükkan boşalttı. Adam şu anda günlük ekmeğe muhtaç hale geldi. Buranın tüm sıkıntısı Defacto’dur.”


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim