Rabiatul Adeviyye Meydanı’nda 14 Ağustos 2013 tarihinde yaşanan katliamların ardından bu gün Rabia Günü olarak belirlendi. Her sene bu edilenlerin anıldığı bu güne dair bir basın açıklaması düzenleyen Hizmet-İş Sendikası Başkanı Abdullah Efeoğlu yaşanan katliamların derin izler bıraktığını belirtti. Efeoğlu yaptığı açıklamalarda “Darbelere, adaletsiz düzenlere, insanı tehdit eden haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı olan, sivil iradeyi, barış, insan hakları ve onurunu savunan mazlumdan yana zalime karşı duran Hak İş Konfederasyonu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada dünyadaki bütün mazlumların, mağdurların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ’

Bu tarihte yaşanılan olayların unutmayıp unutturmayacaklarını belirten Efeoğlu “14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatul Adeviyye Meydanında kanlı katliamda şehit olanların ruhlarından doğan Dünya Rabia Günü bugün sadece Mısır’da değil; Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Musul’da, Kerkük’te, Suriye’de ve tüm Dünya’da ki mazlumların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların günüdür. 2 Temmuz 2013 tarihinde Mısır halkının iradesi yok sayılarak yapılan askeri darbenin ardından 14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatul Adeviyye Meydanında iradelerine ve geleceklerine sahip çıkmak için onurlu şekilde direnen Mısır halkının kadın ve çocuk demeden keskin nişancılar tarafından katledilmesi yüreklerimizde derin iz bırakmıştır. Rabiatul Adeviyye Meydanında askerler insanların üzerine kurşunlar yağdırırken, sahra hastanesi ateşe verilirken, insanlar diri diri yakılırken, orada ölen sadece Mısırlılar değil, insanlığın vicdanıydı. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” Diyerek ekledi.

‘TÜM MAZLUMLAR İÇİN SESİNİ YÜKSELT’

Bu gün anısına düzenlenecek olan tüm etkinliklerde yer alacaklarını belirten Efeoğlu “Rabia katliamında kan içinde parçalanmış bedenlerin acısından eline Kur-an’la şehit olanların ruhlarından, gelinlik yerine kefen giyen şehir Esma'nın umut dolu gözlerinden doğan 14
Ağustos Rabia Günü masum şehitleri anma insanlığın ve vicdanların sesi olmak için birlik
günüdür. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü bugün sadece Mısır’da değil Filistin Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta Musul ve Kerkük’te, Suriye’de, Orta Afrika’da, Afganistan da Myanmar da ve tüm dünyadaki mazlumların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların günüdür. Hak İş Konfederasyonu olarak teşkilatlarımızla birlikte 14 Ağustos Dünya Rabia Gününde üyesi olduğumuz Rabia Platformu’nun ‘Tüm Mazlumlar İçin Sesini Yükselt’ sloganı ile Tüm Türkiye' de organize ettiği etkinliklere katılarak dayanışma içerisinde olacağız. Darbelere, adaletsiz düzenlere, insanı tehdit eden haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı olan, sivil iradeyi, barış, insan hakları ve onurunu savunan mazlumdan yana zalime karşı duran Hak İş Konfederasyonu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada dünyadaki bütün mazlumların, mağdurların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların yanında olmaya devam edeceğiz.” Diyerek sözlerini noktaladı.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim