ŞEHRİVAN GÜNCEL: SONER İZGİ - Van İş-Kur Müdürlüğü’nde kamu kurum kuruluş temsilcileri ile STK temsilcilerinin katılımıyla Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) hizmetleri iş birliği protokolü toplantısı yapıldı.

 

İş-Kurumu (İŞ-KUR) Van İl Müdürlüğü’nde Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) hizmetleri iş birliği protokol toplantısı yapıldı. İlgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Sivil Toplum Örgütleri (STK) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, İŞ-KUR il müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, Kurum İş ve Meslek Danışmanları, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, RAM Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlar temsilcileri katıldı.

 

KİŞİ, KURUMUN GÖREVLERİNİ ANLATTI

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Hidayet Kişi, kurumun en önemli temel görevleri hakkında bilgiler verdi. Kişi, “Hedef kitle arasında bulunan 8,9 sınıf öğrencilere meslek tanıtımı, meslek tercih ve kararlarına yönelik yaşam boyu hizmetlerine yönlendirme ve danışmanlık hizmetleri ile ilgili politika ne strateji geliştirme planlama uygulamalara bilgi sağlıyor. Değerlendirme, geliştirme özeliklerine göre yürütülecek katılımcıların toplumdaki tüm bireylere yönelik çalışmalar yapmak işsiz ve yetişkinlere yönelik iş bulmalarına yardımcı olmak için iş arama becerileri ile mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanıyor.” Diye konuştu.

 

“KALİTE VE ETKİNLİĞİ ARTIRILMAKTADIR”

Kişi konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Bu kapsamda, okulların rehber öğretmenleri ve iş ve meslek danışmanlarının koordineli bir şekilde Ortaöğretim (lise ve dengi okullar) son sınıf öğrencilerine iş arama becerisi eğitimi. İlköğretim öğrencilerine de meslek bilgi eğitimi verildiğini, bu nedenle, kısa adı MBRD olan Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık hizmetleri. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün de yer aldığı ilgili kurum ve kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde bulunularak resmi okullarda ve kurumlarında vb. yerlerde yürütülecek MBRD hizmetlerinin planlanması, uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak. Bunun gibi faaliyetler bu kapsamdaki çalışmalarının arasında yer alıyor. Kurumun son yıllarda sunduğu hizmet çeşitliliği ile kalite ve etkinliği artırılmaktadır.”

 

Kişi’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinde sonraki dönemler için yeni kararlar alındı. 2018 Şubat ayı toplantısında, gündem maddeleri öğrenimine örgün eğitimde devam etmeyecek öğrenciler ve RAM’da kaydı bulunan madde bağımlılarına kurum tarafından girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimlerin ardından KOSGEB desteği sağlanması veya bu kişilerin çıraklık eğitim merkezlerine yönlendirilecek.

 

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Alt Çalışma Grubu toplantısı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Editör: TE Bilisim