Van’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Van Belediyesi meclis başkanlığı ve belediye başkan vekilliğini kadınlar devr aldı. Yapılan meclis toplantısında, meclis üyeleri kadınlar günü ile ilgili önemli mesajlar verirken, kente bulanan BDP’li seçilmişlerde belediye meclis toplantısına katılarak kadınlara destek verdi.   Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla başkanlık görevini belediye kadın meclis üyesi Ayşe Harmancı’ya devr etti. Kadınlar günü dolaysıyla BDP’li kadınlar Van Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Ayşe Harmancı ve Belediye Kadın çalışanları ile bir araya geldi. Ziyarette BDP MYK üyesi Necla Yıldırım, BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP Van il kadın yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kadınlar yer aldı. BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar, bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, belediye meclis üyesi Harmancı’nın temsili olarak yapmış olduğu başkanlık görevinin bundan sonraki zamanlarda sürekli olmasını diledi.  

 

KADINLAR MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

 

Kadınların ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Harmancı, kadınlar olarak bundan sonraki süreçlerde hayatın her alanında daha çok görev alacaklarını söyleyerek, temsiliyet olarak kadınların daha çok sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan ziyaret sonrası kadınlar belediyenin Mart ayı meclis toplantısına katıldı. Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla belediye meclis başkanlığı Van Belediyesi Kadın Kuruluna devr edildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce görevi devr alan Meclis Başkan Vekili Necla Bakır, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Görevi devr eden Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ve Belediye meclis üyelerine teşekkür eden Bakır, 1857 yılında Newyork’ta bulunan bir tekstil fabrikasında başlayan kadın mücadelesinin bugüne kadar büyük bir başarı ile ilerlediğini söyledi. Bakır, “Kadın mücadelesi çok önemlidir. Kadın ile beraber hareket etmeyen bir toplum özgür ve demokratik olamaz. Özgür bir toplum ancak özgür kadın ile mümkündür. Erkek arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum. Kadın ile doğru bir temelde hareket edildiği zaman toplumunda ve ülkesinde her zaman daha başarılı olacaktır. Eğer bugün bu meclisi biz kadınlar yönetiyorsak bu kadın mücadelesinin bir sonucudur. Ben büyük mücadele veren tüm kadın yoldaşlarımızı saygı ile selamlıyorum ve ‘yolunuz yolumuzdur mücadeleniz mücadelemizdir’ diyorum” dedi.

 

‘KADINLAR OLARAK TEMSİLİYET ALANLARINDA DAHA ÇOK YER ALACAĞIZ’

 

Yapılan meclis toplantısında daha sonra söz alan Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, 5 bin yıllık erkek egemenlik anlayışının hergün yaşandığını söyleyerek, “Yine bir kadının 8 Mart’ta katledildiği haberi ile karşılaştık. Kadınların örgütlü mücadelesi bunu da aşacaktır” diye konuştu. Daha sonra söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Fahri Solmaz da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınlara şiddet uygulayanları meclis ve Van olarak kınadıklarını söyledi. Solmaz, kadınlara yapılan şiddetleri vahşet olarak gördüklerini belirtti. Meclis toplantısına misafir olarak katılan BDP MYK üyesi Necla Yıldırım ise “Günün anlam ve önemini alanlarda ve yaşamda yaşayarak bu güne kadar geldik. Bize bu yolu açan arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunarak önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Kadınlar olarak bizler bir yerlerde birilerinin sadece annesi, kız kardeşi yada bir yakını olmak istemekten ziyade biz kadınlar bu toplumun bireyleri olduğumuzu ve bu toplumun belirleyicileri olduğumuzun altını çize çize ilerliyoruz. Bu mücadelede dün olduğumuz gibi bugünde olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm dünya kadınlar gününü kutluyor ve 21 yüzyılda damgasını vuracak olan Kadın özgürlüğü ve hakların özgürlüğü olacaktır. Kadınlar olarak temsiliyet alanlarında daha çok yer alacağımıza da inanıyorum” diye konuştu.   Kadınlar günü dolaysıyla son olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Doğar “Meclis toplantımıza gelerek bu coşkulu günü bizimle paylaştıkları için tüm kadınlara teşekkür ederim. Kadınlar bugün ticaret yapabiliyorsa, siyaset yapabiliyorsa bunun önlerinde saygı ile eğildiğimiz kadın yoldaşlara borçluyuz. Kadını evden çıkarıp yaşamın tüm alanlarında önemli ölçüde başarılı olan kadınlarımızın öncülüğünü yapan ve bu konuda emeği geçen tüm kadınların gününü kutluyorum ve saygılarımı sunuyorum” dedi.  Son olarak konuşan Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise kadınların gününü kutlayarak mecliste bulanan kadınlara çiçek verdi.      

Editör: TE Bilisim