Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Türk Eğitim-Sen memura yapılan zamlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ek zam istediklerini dile getiren sendika yöneticileri, “Ek zaman ama eşit zaman istiyoruz” dedi.

Sendika binasında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Van Şubesi Başkanı Kutbettin Yıldız, 2014-2015 yılları için toplu iş sözleşmesi yapan Memur-Sen’i eleştirerek, Memur-Sen yetkililerinin memurları masada sattığını söyledi. Kimsenin maaşında gözlerinin olmadıklarını dile getiren Yıldız, “Hâkimler ve savcılar ile Üniversite Akademik personeline verilen ek zamanın haksız uygulamasına Türk Eğitim Sen olarak karşıyız.” Dedi. Başkan Yıldız, 2014-2015 yıllının kayıp yılı olduğunu vurgulayarak şu sözlere yer verdi. “2014 -2015 yılları çalışan memurlar ve emeklileri için gerçek bir kayıp yıllı ve yılları olacaktır. Buda sendikacılıkta kara bir leke olarak kalacaktır.” Yıldız son olarak, milletvekili maaşlarının 23.000 TL çıkarıldığını belirterek kendilerine de ek zam ve eşit zam istediklerini söyledi.

YILDIZ: MEMUR-SEN MEMURLARI SATTI

Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen’in devlet ile yaptığı son zaman anlaşmasını eleştirerek, Memur-Sen’in yaptığı anlaşma ile memurları masada sattığını dile getirdi. Yıldız şu sözlere yer verdi: “Malum olduğu üzere sözüm ona yetkili sendika memur sen 2014-2015 yıllarına ait memur maaşları ile ilgili olarak yetkili sendika sıfatı ile memuru toplu sözleşme masasında satarak memur maaşlarında komik artışlara imza atarak sendikacılık tarihine kendi adına kara bir leke bırakmıştır. Düşünebiliyor musunuz? Hükümet masaya oturmadan maaş artışları için yıllık %6.50 oranında artış teklif ederken sözde sendikanın genel başkanı olacak zat hayır siz bize seyyanen 123 TL verin diyerek utanç duyulacak imzayı atarak maalesef 2014-2015 yılları için memuru masada peşinen sendikacılık adına satmıştır. Her yerde gerile gerile hükümet yanlışıyız memura seyyanen 123 TL aldık. Oysa alındığı söylenen bu 123 TL %5,1 e tekabül etmektedir. Hâlbuki 2014 enflasyon rakamları ortada %9,8 yani her ay memurun ortalama kaybı %4,7 ayrıca vergi matrahlarından meydana gelen kayıpları da eklediğimiz zaman 2014 yılı için memur maaşlarından her ay 183 TL ile 260 TL arasında bir kayıp söz konusudur.”

“MEMURLAR DEVLETTİN PASTADAN PAY ALAMIYOR”

Memur-Sen’in son maaş zammına attığı imzanın hayal kırıklığı olduğunu belirten Yıldız, ayrıca memurların büyüyen devlet pastasından pay alamadıklarını vurguladı. Yıldız, “Öngörüden yoksun aynı sendika 2015 yılı için ise sadece %3 + %3 maaş zammına körü körüne imza atarak memuru yine hayal kırıklığına uğratmıştır. 2015 yılı için yine ve maalesef enflasyon farkı öngörülememiştir. Buna sendikacılıkta gaflet denir. Değerli eğitim çalışanları ve kamunun diğer birimlerinde alın teri döken değerli emekçi kardeşlerim, eğer sendikacılık budur diye hala bu sözde sendikaya destek vererek üye olmaya devam ediyorsanız. Maaş artışlarınız ortada. Bizimde kusura bakmayın söyleyecek fazla sözümüz yok. Size söylemeye çalıştığımız sendikacılıkta temel amaç Devletin aslı unsuru olarak devletin işlerini yapan Devlet memurlarının; büyüdüğü söylenen Türkiye'nin büyüyen pastasından Devlet memurlarının yeteri kadar pay alamadığının gerçeğinin kabul edilmesidir.” Dedi.

YILDIZ: KİMSENİN MAAŞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Hâkimler ve savcılara yapılan zamlara karşı olduklarını da dile getiren Yıldız adalet bakanının ayrım yaptığını söyledi. Yıldız şu ifadelere yer verdi: “Kimsenin ne maaşında nede ne aldığında gözümüz yok. Hâkimler ve savcılar ile üniversite akademik personeline verilen ek zamanın haksız uygulamasına Türk Eğitim Sen olarak karşıyız. Bakın Hâkimler ve Savcılara verilen 1155 ti adalet hizmetinden çalışan diğer memurlara verilmemesi Adaletin dağıtıldığı yerde adaletsizliğe yol açmıştır. Adalet Bakanlığında sadece Hâkimler ve Savılar yok. Orada çalışan binlerce memurun gözlerinin içine baka baka siz nasılsa açsınız alışkınsınız siz böyle çalışmaya yaşamaya devam edin. Bu memur arkadaşlarımızın lojman hakkı yok servis hakkı yok. Zaten yokluk ve yoksulluk çekiyorlar. Sayın adalet bakanı bu ayırımı yaparken vicdanınız hiç mi sızlamadı. Adaletin dağıtıldığı bir yerde adaletsizliği nasıl yaparsınız. Bu mu sizin adalet anlayışınız. Kusura bakmayın ama yazık demek bile az gelir bu yaptığınıza.”

“MAAŞ ZAMLARINDA AYRIM YAPILIYOR”

Yıldız hakim ve savcıların yanı sıra zam ayrımının üniversitede de yapıldığını vurgulayarak, “Aynı durum maalesef Üniversitelerimizde yaşanıyor. Akademik zam adı altında Akademik personele verilmesi doğru ancak; sadece Akademik çalışanlara verilmesi adalet anlayışına aykırı ve çok yanlış. Bu zammın sadece Akademik çalışanlara verilmesi Üniversitelerimizde Akademik personel ile idari personel arasında huzursuzluğa sebep olacaktır. Bu huzursuzluk ta Üniversitelerimizde hizmetin yavaşlamasına ve verimsizliğe sebep olması kaçınılmazdır. Yokun bunu göremeyişi büyük talihsizliktir. Yukarda sözde yetkili sendikanın öngörüsüzlüğünden bahsettim. Adalet Bakanlığında ve Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversitelerimizde çalışan emekçi kardeşlerim bakın sizi temsil eden sendikanın duyarsızlığı ayyuka çıkmıştır. Bu haksızlığı görmediği gibi sessiz kalmayı tercih etmiştir. Nedenini acaba sordunuz mu ya da soracak mısınız?” Sözlerine yer verdi.

“2014-2015 YILI KAYIP YILI OLMUŞTUR”

Başkan Yıldız, 2014-2015 yılının memurlar için bir kayıp olduğunu ve bununda bir kara leke olarak kalacağını söyledi. Yıldız, şöyle devam etti: “Türk Eğitim Sen olarak öteden beri şunu söylemeye çalışıyoruz. 2014 -2015 yılları çalışan memurlar ve emeklileri için gerçek bir kayıp yıllı ve yılları olacaktır. Buda sendikacılıkta kara bir leke olarak kalacaktır. Sayın Hükümete çağrımızdır. 2014 yılı henüz bitmeden sesimize kulak verin memurlarımızın mali durumları iyi değil. Bütün memurlarımız ve emeklileri maddi sıkıntı içindedir. Okula giden çocuklarına harçlık veremiyorlar, işlerine rahat gidip gelemiyorlar. Türkiye iklimi bakımında kış şartları çok zor geçen bir ülkeyiz, ısınma ve barınma sorunları bakımından memurlarımız ve emeklileri sıkıntı yaşamaktadır, insanlarımız artık kime dertlerini anlatacaklarını bilememekteler. Temsil noktasındaki sözde sendikada ağa babalarımızı rahatsız etmeyelim diye duyarsız kalmaya devam ediyor. Çünkü önümüz seçim fazla konuşursak bizi Milletvekili ya da adayı veyahut bir yerlere müdür yapmazlar.”

YILDIZ: EK VE EŞİT ZAM İSTİYORUZ

Bütün memurlara zam istediklerini dile getiren Yıldız ek zaman ve eşit zaman istediklerini vurgulayarak sonra olarak şunları kaydetti: “İçinde bulunduğumuz hayat şartları gereği, hâkimlere savcılara ve üniversite akademik personeline verilen ek zammı yeterli bulmuyoruz yapılanın haksızlık olduğunu söylüyoruz. Ve bütün memurlara ek zam istiyoruz. Sayın Hükümete çağrımızdır. Memur aç. Memur yalnız. Emekliler perişan. Emekliler ölüme terk edilmiş. Sesimizi duyun. Bir gece yarısı operasyonunda Milletvekillerin maaşlarını 23.000 TL Ek zam istiyoruz eşit zam istiyoruz. Bu zamanı bütün çalışanlara ve emeklilerine istiyoruz. Ya çıkaran sayın vekiller 550 kişisiniz hani partileriniz ayrı idi söz konusu menfaatiniz olunca nasılda birlik ve beraberliği tesis ettiniz, içinizde hiç birinizin aklına gelmedi mi ya bize oy veren Devletin gariban memurları Emeklileri aç ve açlık sınırında geçim sıkıntısı çekiyor onlara da bir gıdım bir lokmalık zam yapalım diyebildiniz mi. Hayır demediniz çünkü her şey ortada. Hala var olduğuna inandığımız vicdanınıza sesleniyoruz. Memurlar ve emeklileri zor durumda ek zam talebimize destek verin değerli öğretmenler hâkimler, savcılar, üniversite çalışanları, memurlar ve emekliler ek zam talebimize sosyal medyayı da kullanarak destek vermenizi bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim