Yüksekova’da havaların soğuması ile birlikte sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Vatandaşlar günlük işlerini dahi çözmede sıkıntı yaşamaya başlarken, VEDAŞ yetkilileri enerji hatlarına aşırı yüklenme olduğunu belirterek halka tasarruf konusunda duyarlı olma çağrısında bulundu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan VEDAŞ Yüksekova İşletme Müdürü Erdem Karaman, elektrik kesintilerinin su kesintilerine de yol açtığını belirterek, “Yüksekova halkı olarak günlerdir su sıkıntısı çekiyoruz. Su şebekemiz tamamen donmak üzere. Bu işe hep beraber el atmazsak Yüksekova’yı bahara çıkaramayacağız. İnsanlardan isteğimiz; toprak hatların, kazan dairelerine bağlanan hatların bir an önce sökülmesidir.” dedi.

 

"YÜKSEKOVA'DA 7 TRAFO YANMIŞ DURUMDA"

Yaklaşık yüz VEDAŞ personelinin gece gündüz çalıştığını ifade eden Karaman, “Fakat yine yetiştiremiyoruz. Yüksekova’da 7 tane trafo aşırı kullanımdan dolayı yanmış durumda. 1000 Kw’lık trafomuz yandı. Bu trafo 500 eve yetecek bir ve temin edilmesi zor trafodur. Ancak 93 abonenin beslendiği trafomuz yandı. Halkımızın bize yardımcı olması lazım. Yardımcı olamazlarsa biz enerji veremeyeceğiz. Su şebekemiz donarsa Yüksekova perişan bir hale düşer”şeklinde konuştu.

 

"TRAFO MERKEZİ PATLAMAK ÜZERE"

Yüksekova’da bilinçsiz bir tüketim olduğunu ifade eden Karaman, trafo merkezinin devre dışı kalmak üzere olduğunu kaydetti. Karaman, “Yüksekova’yı besleyen trafo yanmak üzere. Kenarları şişmiş durumda. TEİAŞ bizden kesinti yapmamızı istiyor. Trafo patlarsa Yüksekova ve Şemdinli’yi besleyen hatlar enerjisiz kalacak. Her insanın elini vicdanına koyması, komşusunu ve halkını düşünmesi lazım. Herkesin tasarruf yapması lazım. Fazla yanan ampulü söndürmesi lazım. Kendisine su ısıttığında sobanın fişini çekmesi lazım” ifadelerini kullandı. Kaçak elektrik konusunda denetimleri sıklaştıracaklarını belirten Karaman, “Trafoların yanmasına ve mağduriyetlerin yaşanmasına neden olan aboneleri gerekirse şebekeden atacağız, enerjisiz bırakacağız, onlara ceza da keseceğiz. Yüksekova’nın sağlıklı bir şekilde enerji alabilmesi için bu yaptırımı uygulamamız lazım. Herkesten rica ediyorum, artık bu mağduriyeti giderelim. Şuan kaç gündür evlerinde elektrik ve su bulamayan insanlar var. Herkes mağdur oluyor. Lütfen bize yardımcı olun” dedi. 


Kaynak:Yuksekovahaber

 

Editör: TE Bilisim