Önder ALTINAL - Şehrivan


Türkiye’nin ikinci özel televizyonu olma özelliğini elinden bulunduran Van’ın yerel televizyonu Merkür TV sıkıntılı günlerin ardından yeni bir ekiple yeni yayın dönemine başlıyor. Van’ın genç ve başarılı yöneticilerinden İskender Sezek’in yönetimini devraldığı Merkür TV, Van’da yerel televizyonculuk anlamında bir dönemler yakaladığı başarıyı yeniden yakalamak için kolları sıvadı.

Van’da uzun süredir yerel olarak yayın yapan Merkür TV’de yeni yönetim ile kan değişimine gidildi. Son birkaç yıldır tempoyu iyice düşüren Türkiye’nin ikinci, Van’ın ilk yerel televizyonu Merkür TV, yeniden Van’ın gündemini belirlemek amacıyla büyük bir yapılanmaya gitti. Başına İskender Sezek’in getirildiği kanal yeniden her alanda yayın yapan programları ve Van’a yönelik çalışmalar için çalışmaları başlatırken, şu sıralar televizyonculuk anlamında Van’ın sesi olma anlamında da uğraşlar verilmeye devam ediyor. ‘Her kesimin televizyonu’ olma rotası ile çalışmalarını sıklaştıran Merkür TV yönetimi yeni yayın dönemi ve yeni ekip ile yerel yayıncılıkta yeniden çığır açmayı hedeflerken, yayın dönemi öncesi yapılan bir toplantı ile de yaşanan gelişmeler kamuoyu ile duyuruldu.

HERKESİN TELEVİZYONU!

Merkür TV’nin yeni yönetim kurulu başkanı İskender Sezek ve yönetimi Van’daki basın mensupları ile bir araya geldi. Yeni yayın dönemi öncesi büyük değişim ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Sezek, televizyonun vizyonu ve geleceğine dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Merkür TV’nin geride kalan süreçte bazı olumsuzluklardan dolayı sıkıntılar yaşadığını belirten Sezek, Merkür TV’nin birilerinin değil her kesimin kendisini rahatlıkla ifade edebileceği ve bulabileceği bir televizyon olacağına vurgu yaparak; “Bu televizyonun Van’ın kanalı ve Van’daki herkese kapılarımız açık.” Sözlerine yer verdi.

MERKÜR EFSANESİ YENİDEN!

Ardından televizyonla ilgili bir değerlendirme de yapan Sezek; “Bu sektörde çok yabancıyız. Ama aramızda çok deneyimli arkadaşlarımız var. Yerel bir televizyonuz. İlk etapta biz altyapımızın fiziki şartlarını düzeltip, kadromuzu düzeltip internet yayıncılığına geçeceğiz. Daha sonra bu televizyonun içerisindeki programları zenginleştirip, birazda bu kentin sesi olmayı hedefliyoruz. Bu kentin kendine has problemleri var. Bunları gündeme taşımayı düşünüyoruz. Daha sonraki planlamamızda uyduya çıkmayı yararlı bulacaksak ve bu alt yapı ve fiziki şartlarla uyduya çıkmanın yararlı olacağını düşünüyorsak ve en önemlisi bu kent içinde yararlı olacaksa o yola da başvuracağız” dedi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Başkanı Fatih Sevinç ise, Merkür TV’nin gazetecilik anlamında çok kötü bir dönem geçirdiğini belirterek, “Merkür TV’nin tarafsız, ilkeli bir yayıncılık yapması anlamında iyi bir döneme girecek. Merkür TV’nin bu trendi yakalaması anlamında bizlerde elimizden gelen desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim