Van mermerci esnafı kendi arsasına ve iş yerine kavuşuyor. 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaların ve verilen mücadelenin ardından Van’da esnaflık yapan mermerciler esnafı en sonunda kendi yerlerine ve işyerlerine kavuşuyor.

 

2007 yılında kurulan Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Taş Süslemeciliği Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 2009 yılında yer tahsisi ve işyeri için yaptığı çalışmanın meyvesini en sonunda aldı. 2009 yılından bu yana mermerci esnafı için arsa tahsisi çalışmalarında bulunan Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Taş Süslemeciliği Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Akdağ sonunda sonuç aldı. Şabaniye Mahallesi Pembecmiraz bölgesinde bulunan 100 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan Mermerciler Küçük Sanayi sitesi kentteki tüm mermerci esnafını bir araya toplayacak. Şehrivan Gazetesi olarak görüştüğümüz Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Akdağ, bugüne kadar verdikleri mücadeleyi anlattı.

 

AKDAĞ: 7 YIL ARSA İÇİN ÇALIŞTIK

Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Taş Süslemeciliği Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Akdağ Şabaniye Mahallesi’nde bulunan İŞGEM arkasında bulunan arsanın tapusunu aldıklarını söyledi. Akdağ şu ifadelere yer verdi: “Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Taş Süslemeciliği Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak 2007 yılında kurulduk. 2009 yılından bu yana mermerci esnafımızı bir araya toplamak için çalışmalar yapıyorduk. Son olarak 2011 yılında yaşanan depremlerden önce Şabaniye Mahallesine bağlı Pembecimiraz bölgesinde bulunan 100 bin metre kare alanda sanayileşme adına çalışmalar yaptık. Ancak deprem sonrası tapumuzu alamadık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda nihayet geçtiğimiz günlerde arsamıza ait tapumuzu aldık.”

 

“ESNAFIMIZLA BİRLİKTE BÜYÜK ÇABA SARF ETTİK”

Akdağ arsayı almak için büyük çabalar harcadıklarını belirterek, “Arsamızın tapusunu almak için büyük bir çaba harcadık. En büyük amacımız Van’da sanayi sitemize üye olan 72 mermerci esnafımızı ve diğer tüm mermerci esnafımızı bir araya toplayarak şehrimize bir güzellik katmaktır. Bizi üyemiz olmayan diğer mermerci esnafımıza da her zaman kapımız açık olacak. Bu anlamda onlar için çalışmalar yapacağız. İlimizde bulunan bölük börçük şehrimizin değişik alanlarında faaliyet gösteren mermerci esnafımız iler ki safhada daha güzel ve daha verimli bir sanayi sitesine kavuşmaları için çalıştık. Bu anlamda kooperatifimizim kuruluşundan bugüne kadar yanımızda olan ve bizlere hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen her zamanda metanetli olan esnafımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

BAŞKAN AKDAĞ’DAN TEŞEKKÜR

Yapılan çalışmalar ve arsa tapusunun alınmasında kendilerine destek verenlere de teşekkür eden Akdağ son olarak şunları söyledi: “Yerin tahsisinde emeği geçen başta Ankara bürokrasisi, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Van’da bu arsayı almamızda bize destek olan Van Valimize, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Van Büyükşehir Belediyemiz ve bünyesinde çalışan daire başkanlarımıza ve son olarak kamu kurum kuruluşundaki tüm yöneticilerimize bize gösterdikleri samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Tüm bunların yanı sıra Van Ticaret ve Sanayi Odamız (TSO) başkanı ve yönetim kurulunun yanı sıra diğer tüm oda başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tapu için bize yardımını esirgemeyen Milli Emlak Müdürlüğü ve Edremit Tapu Müdürlüğü’ne de teşekkür ediyorum. Yeni yerimizde yapacağımız çalışmalardan dolayı devletimizden ciddi bir destek bekliyoruz.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim