ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ-HÂKİM İNALÖZ - Yeni açıklanan imar planında arsalarının bulunduğu bölgenin mesire alanı olarak ilan edilmesinin ardından çaresiz kalan vatandaşlar ellerinde tapuları ile kapı kapı dolaşarak çözüm arıyor.

 

Edremit Kadembas bölgesinde iddialara göre 200 kişinin hisse sahibi olduğu bölgenin mesire alanı ilan edilmesi söz konusu hisse sahiplerini büyük bir mağduriyete uğrattı. Bir bölgenin mesire alanı ilan edilmesi ile bu bölgelerde herhangi bir ev, ticarethane ya da iş yeri açmanın yasak hale gelmesi vatandaşların arsalarını diledikleri gibi kullanmalarına engel olunca vatandaş da çareyi kurum amirlerinin kapısında aramaya başladı. Hisse sahipleri ellerinde tapuları ile birçok kurumun kapısını çaldıklarını fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını belirterek “Elimizde dilekçelerle tapularımızla gidiyoruz fakat kimse yardımcı olmuyor. Özellikle Edremit Kaymakamı bu konuda bizleri umursamıyor ve muhatap almıyor.” İfadelerini kullandı.

 

“KURUMLARDAN ELİBOŞ DÖNÜYORUZ”

Arsalarının mesire alanı ilan edilmesinden başta haberdar olmadıklarını belirten hisse sahiplerinden Haydar Zümrüt “Kadembas mevkiinde bulunan ve bizim gibi daha birçok vatandaşın elinde tapuları ile birlikte hak iddia edebildiği bir arsa var. Bu arsa belediye tarafından mesire alanı ilan edilmiş. Yeni imar planının açıklandığı ilk sıralarda kimsenin bundan haberi yoktu sonradan gidiş gelişlerimizin ardından bu olaydan haberdar olduk. Nereye gittiysek elimiz boş dönüyoruz. Elimizde dilekçelerle tapularımızla gidiyoruz fakat kimse yardımcı olmuyor. Özellikle Edremit Kaymakamı bu konuda bizleri umursamıyor ve muhatap almıyor.” Şeklinde konuştu.

 

EN KÜÇÜK HİSSE EV SAHİBİ YAPIYOR

En küçük hisse sahiplerinin bile hisselerini sattıklarında bir ev sahibi olabileceklerini vurgulayan Zümrüt “Ufak bir araştırma yaptık ve mesire alanlarıyla ilgili bazı bilgilere ulaştık. Bu alanlar 5 binlik olarak başlıyor. Bu başlangıç aşamasında yani 5 binlik aşamada müdahalede bulunma imkânı oluşuyor. Fakat bu proje binlik olunca hiç kimse bu yerler üzerinde müdahalede bulunamıyor ve hak iddia edemiyor. Yani mesire alanı ilan edilen yerlerde günübirlik piknik, çay içme ve gezme gibi faaliyetler dışında hiçbir şey yapılamıyor. 200 kişiden fazla hisse sahibi var. Bu alanda ki hisse sahiplerinden en küçük payı olan bir kişi bile kendi hissesini sattığında bir ev sahibi olabilir.” Diye ekledi.

 

“ARAZİMİZİ DİLEDİĞİMİZ GİBİ KULLANAMIYORUZ”

Mesire alanı ilan edilen bölgedeki arsalarından diledikleri gibi faydalanamadıklarını belirten Zümrüt “Arsalarımızın tapuları elimizde, bu alanın belediye tarafından mesire alanı ilan edilmesi bizi büyük ölçüde mağdur ediyor. Buranın mesire alanı ilan edilmesini istemiyoruz. Devlet bu arsalar el koyuyor ve biz karşılığında hiçbir bedel alamıyoruz. Ben burayı mesire alanı ilan ettim insanlar buradan gelip günü birlik faydalanacaklar diyor. Biz burada sadece çay ocağı ya da kafe dışında hiçbir şey açamıyor kendi arsamızdan dilediğimiz gibi faydalanmıyoruz. Bu açabileceğimiz yerleri de sadece insanların ihtiyaçlarını karşılamak için açabiliyoruz. Bu arazimizi satamıyoruz, farklı amaçlarla kullanamıyoruz. Buranın adı mesire alanı ve sadece bu yönde çalışmalar yapılabiliyor üstünde. Zaten ben arsamı dilediğim şekilde kullanamıyorsam, elimdeki tapunun ya da arsanın benim adıma olmasının ne anlamı kalıyor.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim