Van’da PKK tarafından 4 gün önce kaçırılan Genel Cerrahi Uzmanı N.Ö.'den halen haber alınamazken, Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan, “Meslektaşımız için kaygılıyız ve meslektaşımız ivedilikle bırakılıp işine dönmeli” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde Van'da 8 ağustos'ta kaçırılan doktorla ilgili önceki gün yaptığı açıklamada, özel bir hastanenin ortaklarından ve aynı hastanede görevli doktorun maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldığını ve halen Başkale kırsalında tutulduğunu belirtti. Kaçırılan doktorun kardeşinin GSM operatör şirketleri için bölgede '3G' kurulumu yaptığını, PKK mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara '3G' sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğinin ifade edildiği açıklamada, doktorun bu nedenle kaçırıldığının değerlendirildiği ve 1 milyon lira para istedikleri de kaydedildi.

‘ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜMEKTEDİR’

Kaçırılan doktordan halen haber alınamazken Van-Hakkâri Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan, meslektaşları için kaygılı olduklarını söyledi. Prof. Dr. Kotan, “Kaygılıyız. Meslektaşımız ivedilikle işine dönmeli. Hastaları ve hastalıkları iyileştirme dışında başka görevi olmayan birinin bölgesel dinamiklerle şu veya bu şekilde ilişkilendirilip kendisine bir bedel ödettirilmeye çalışılıyorsa bu üzüntümüzü daha da büyütmektedir” diye konuştu.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim