Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, akıllı cihazlar için geliştirilen mobil uygulama sayesinde vatandaşların hava durumunun yanı sıra birçok bilgiye ulaşabileceklerini söyledi.

 

Açıklamalarda bulunan Mehmet Elkatmış, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günümüz teknolojisini kullanarak hızlı bir şekilde sektörlere ve kullanıcılara sağladığı hizmetleri cebimize kadar getirdiğini belirtti. Elkatmış, “Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı akıllı telefon ve tabletler sayesinde, günlük hayat oldukça kolaylaştı. Artık hava durumunu izlemeden dışarı çıkabilirsiniz’’ dedi.

 

Mehmet Elkatmış, gelişmiş teknolojik altyapı ve 24 saat kesintisiz çalışan personelle meteorolojik ürün ve hizmetleri teknolojinin elverdiği her ortamda kullanıcılara ulaştırdıklarının altını çizdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından akıllı cihazlar için geliştirilen mobil uygulama sayesinde, vatandaşların hava durumunun yanı sıra birçok bilgiye ulaşabileceklerini dile getiren Elkatmış, "Akıllı cihazlar için geliştirdiğimiz Android hava durumu uygulaması sayesinde bulunduğunuz her yerden, istediğiniz noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebilecek, planlarınızı rahatlıkla ve hızlıca yapabileceksiniz. Mobil uygulamayla anlık ve uzun vadeli hava durumu bilgilerine, uydu ve radar görüntülerine, meteorolojik uyarılara, deniz suyu sıcaklığı ve kar kalınlığı bilgilerine kolaylıkla ulaşıp meteorolojinin sesi radyosunun canlı yayınını dinleyebilirsiniz" diye konuştu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait bu aplikasyona GooglePlay ve AppStore üzerinden ücretsiz sahip olunabileceğini de kaydeden Elkatmış, “GooglePlay üzerinden https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.mgm.meteorolojihavadurumu, AppStore üzerinden ise https://itunes.apple.com/tr/app/hava-durumu-meteoroloji/id509200200 adreslerinden ulaşılabilir. Ayrıca Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğünün resmi sosyal medya hesaplarını takip ederek; bölgemiz ve ülkemiz genelinin hava tahminlerine, anlık meteorolojik parametrelere, maksimum ve minimum sıcaklık değerlerine, yağış tahmin haritalarına ve dinamik uzaktan algılama ürünlerine kadar birçok bilgiye ücretsiz ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımız ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim