MHP'de en son istifa haberi Sakarya, Kahramanmaraş ve Balıkesir'den geldi.

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde MHP İlçe Başkanı Zekeriya Karadeniz, 1 Kasım seçimlerinde parti oylarındaki düşme nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Meclis üyesi Mehmet Akif Tolun da MHP'den istifa etti.

 

BOYNUMUZ BÜKÜLDÜ, ONURUMUZ KIRILDI

Sakarya Feyizli İlçe Başkanı Zekeriya Karadeniz yaptığı açıklamada 7 Haziran'da yapılan milletvekilliği seçimlerinde ilçede 2 bin 967 oy aldıklarını, 1 Kasım'da ise bu sayının 1984'e düştüğünü söyledi. Karadeniz, "Bu nedenle kendimi başarısız görüyorum. Bu vesileyle görevimden istifa ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partimin, hainlerin ve PKK destekçisi olan HDP sıralamasının altında olması onuruma dokundu. Bir ülkücü Türk vatandaşı olarak boynumuz bükülmüş, onurumuz incinmiştir. 20 Aralık 2014 tarihinde MHP Ferizli ilçe teşkilatı kongresinde seçildiğim İlçe Başkanlığından bugün itibari ile istifa ediyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma vermiş oldukları onurlu mücadelen dolayı teşekkür ediyorum. Bir Kasım seçimleri vatanımıza milletimize hayırlı olsun" dedi.

 

BAHÇELİ'YLE DEVAM EDİLECEKSE BEN YOKUM!

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Meclis üyesi Mehmet Akif Tolun da istifa sonrası açıklama yaptı.

Dulkadiroğlu Belediye Meclisi'nde MHP'den üye olan Mehmet Akif Tolun, seçimlerin ardından partisinin oy kaybı nedeniyle parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Meral Akşener'in MHP Genel Başkanlığı'na seçilmesi halinde yeniden MHP'ye döneceğini belirten Tolun, şöyle konuştu:

"İlk gün akşam Çanakkale il ve ilçe yönetiminin yaptığı gibi Kahramanmaraş il ve ilçe yönetimlerinin de istifa etmesini beklerdim ama bu tercih kendilerinindir. Dulkadiroğlu Belediye Meclis üyesiyim, sözüm yanlış anlaşılmasın. Belediye meclis üyeliğinden değil, MHP üyeliğimden istifa ediyorum. MHP Genel Kurul yapar, Genel Başkanlığı görevine Meral Akşener hanımefendi gelirse MHP içinde il yönetiminde partime hizmet etmeye devam ederim. Görülen o ki: Her şeye hayırla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu sürece bu parti bir yere gidemez, genel merkeze tepkimi ortaya koymak için MHP üyeliğimden istifa ediyorum. İlçe seçim kuruluna istifamı sunarken, MHP’ye de noter kanalı ile istifamı gönderiyorum. MHP’den istifaların geleceğini düşünüyorum. Görüşmüş olduğumuz arkadaşlarımız var onlar da istifa edecekler. Kongre sürecinde MHP delegeleri Devlet Bahçeli ile devam edecek olursa ben MHP de yokum." Tolun, belediye meclis üyeliğini bağımsız olarak sürdüreceğini ifade etti.

 

MANSUR YAVAŞ'I SİLENLER BENİ DE SİLSİN

Balıkesir MHP Karesi İlçe Başkanı İsmail Yenal'ın görevinden istifa etmesinin ardından, Sındırgı eski İlçe Başkanı Bülent Ata da partisinden istifa etti. Ata, MHP'nin rap şarkısını seçim müziği yapmasını, partisinin HDP'den bile az vekil çıkarmasını eleştirirken, "Meral Akşener'i, Sinan Oğan'ı, Mansur Yavaş'ı silenler beni de silsinler" dedi. Bülent Ata, MHP ilçe başkanlığına verdiği istifa dilekçesinde, "Milliyetçi çizgimden sapmadan, siyasi hayatımdaki MHP sayfasını kapatıyorum. Genel merkezden yapılacak açıklamaya sabırsızlıkla bekledim. Ama çıkıp, açıklama yapmak yerine yazılı açıklama yapan, seçim müziğini rap parça yapan, HDP'den bile az vekil çıkaran, milliyetçi bir genel merkezi kabul etmem mümkün değil. Meral Akşener'i, Sinan Oğan'ı, Mansur Yavaş'ı silenler beni de silsinler. Gereğini saygılarımla arz ederim" dedi.

Editör: TE Bilisim