Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanı Salih Güngöralp ve İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş, Küresünniler Tarih, Kültür ve Araştırma Derneği Başkanlığını ziyaret etti.

 

MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp ve İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş, Küresünniler Tarih, Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Bilal Yücebaş’ı makamında ziyaret ederek, referandum çalışmalarının startını verdiler. Ziyaretten memnunluk duyduklarını ifade eden Bilal Yücebaş, “İki bin yıllık bir gelenek ve kültürü olan bir devlet yapısı, 15 Temmuz darbe girişimi ile halkın bu konuda söz sahibi olduğunu gördük. 15 Temmuz sürecinde özellikle ülkücü camia karşılıksız ve menfaatsiz bir şekilde bu işi sahiplendi. Bundan sonraki süreçte ülkücü gençler ve hareketi boşalan sistemin içerisinde etkin olarak olması gerekiyor ve ihtiyaç duyulduğu anda zor günün dostu olduklarını gösterdiler. Sistem üzerinde erimek yerine büyüyerek çok aktif halde olmaları gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisinin mutlaka bu süreçte işin içinde olması gerekiyor ve olması gereken de budur. Bizlerde takdir ediyoruz kendilerini ve her yerde de paylaşıyoruz. Olması gerekende budur. Farklı siyasi kişilerin farklı beklentileri olabilir, ama medeni ülkücülerin hiçbirinin menfaat beklentisi yoktur. Sizleri takdir ederek meydanlardaki duruşunuzu gördük ve takdir ederek tebriklerimizi sunuyoruz” dedi.

 

İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş ise, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapılacak olan referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını belirterek, bunun için ziyaretlere başladıklarını söyledi. Ramazan Üçbaş, “Bizim meselemiz ülke meselesidir. Ülke giderse Başbakan olmak veya Cumhurbaşkanı olmak önemli değil, önemli olan bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde olma bekasıdır. Bizler ülkemizin birlik ve bekası için destek veriyoruz. Bu süreçte iktidarın geçmişte ne kadar hata yapmış ya da ne kadar doğru yapmış bunu görmesi lazım. Açılım sürecinde memleketimiz büyük bedeller ödemiştir. Bu süreçte yatırım yapan Vanlı iş adamlarından haraçlar alındı, çadırlara götürüldü ve büyük sıkıntılar yaşandı ve bundan dolayı da göç edip gittiler. 15 Temmuz darbe girişiminde ağır bedeller ödendi, ama bir yandan da iyi ki yaşandı. Çünkü bu kadar hainin üzerine gidilmesi mümkün değildi. İktidarın şu hususlara dikkat etmesi lazım, 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar ve o oluşumun içerisinde olanların ne kadar üzerine gidildi. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak da son süreçte mağdur olan ve alakası olmadığı halde işinden olan mağdurların da arkalarında olacağız. Yapılacak olan referandumda Milliyetçi Hareket Partisi olarak evet ziyaretlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim