ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ- AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas son dönemlerde yaşanan korona virüsü vakalarının Van’daki durumuna ve kentteki doktor eksikliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Van’daki hekim yetersizliğinin sağlık bakanlığı tarafından açılan kadrolar ile kapatılacağını belirten Arvas korona virüsü ile ilgili yapılan çalışmalardan da söz etti.

Arvas’ın yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde:

 “Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İlçe Devlet Hastanelerimizin ihtiyaçlar doğrultusunda gerek duyulan münhal kadrolar 91. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında ilan edildi. Bu dönem mezun hekimlerin az olması nedeniyle açılan kadrolar biraz sınırlı kaldı. Ancak buna rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize 15 uzman hekim, 11 pratisyen tabip olmak üzere toplamda 26 Doktor ataması için kadro açıldı. Türkiye’de ender branşlardan biri Perinatoloji kadrosu sadece Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi için tanımlanmıştır. Yine özel bir branş olan Jinekolog Onkoloji Cerrahisi,  Türkiye’de sadece iki ile açılmış olup bunlardan bir tanesi Van’dır. Sağlıkta bir cazibe merkezi olan ilimiz, çevre illerede hizmet vermektedir. Son zamanlarda yaşadığımız doğal afetler ve komşu ülkemiz İran’da görülen Corona virüsü nedeniyle özellikle Van Eğitim ve Araştırma Hastanemiz olağan dışı bir yoğunluk yaşamaktadır. Sağlık hizmeti sunan hastanelerimiz ile ilgili destek niteliğinde iyileştirmeler yapılmakta olup, sağlık çalışanlarımız ile ilgili de sürekli bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri devam etmektedir. 

ALINAN TEDBİRLER KORUMAYA YÖNELİK

Komşularımız İran ve Irak’ta görülen Coronavirüs orta doğu coğrafyasında hızla yayılmaktadır. Bütün ülkeler gibi Türkiye’de bu konuda her türlü tedbiri almaktadır. İlimizde yakalanan tüm düzensiz göçmenler yapılan muayenelerin akabinde hasta olmasalar bile virüsün kuluçka süresi göz önünde bulundurularak 14 gün süre ile karantinada tutulmaktadırlar. Bugüne kadar Türkiye’de ve dolayısıyla Van’da herhangi bir coronavirüs vakasına rastlanılmamıştır. Alınan tedbirler ve yapılan bütün hazırlıklar vatandaşlarımızı korumaya yöneliktir. Van Sağlık Müdürlüğümüz bu konuda hazırlıklıdır. 3100 sağlık personeli olmak üzere toplam 4942 kamu personeline bu konuda eğitim verildi. Sağlık Bakanlığımız tarafından Kapıköy sınır kapısına termal kameralar yerleştirilerek ölçümler yapılamaya başlandı. Gümrük kapısında izole bir oda oluşturuldu. Son olarak Kapıköy gümrük kapısında kurulan Sahra Hastanesi bugün itibariyle tam donanımlı olarak hizmet vermeye başladı. 

VİRÜS RİSKİ MİNİMİZE EDİLDİ

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karantina Hastanesi olarak belirlendi. Şüpheli hastaların izolasyonu içinde kamuoyunda askeri hastane olarak bilinen İskele Devlet Hastanesi planlanmıştır. Kapıköy Sınır Kapısı’na gelecek olan vatandaşlarımız öncelikle bu hastanede kontrolden geçirilip gözetim altında tutulacak. Durumu  şüpheli görülen hastalar ise, Van'daki karantina hastanesine gönderilecek. Türkiye’de ve Van’da olası vakalara karşı Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından her türlü önlem alınmış olup bütün şüpheli vakalar değerlendirilmektedir. Alınan tedbirler ile virüs riski minimize edilmiştir. Sağlık Bakanımız bizzat kendisi konu ile ilgili her gün kamuoyunu bilgilendirmektedir. Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı ve resmi kaynaklar dışında paylaşılan bilgilere itibar etmemelidir.

Editör: TE Bilisim