Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Van’da destek verdi. Van’da toplanan binlerce vatandaş Yenikapı’daki mitingi canlı izledi.

 

Van’daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için toplandı. Ak Parti öncülüğünde, siyasi partiler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, derneklerin işbirliğiyle Beşyol Meydanı’nda "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne de binlerce vatandaş katıldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla sürekli tekbir getiren vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini lanetledi. İstanbul’da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay Vanlılara seslenerek bir konuşma yaptı.

 

ATALAY: BU GECE ÖNEMLİ BİR GECE

Vanlılara seslenen Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay şu ifadelere yer verdi: “23 gündür sizler okçular tepesini terk etmediniz. Ve bu Okçular Tepesi’nin Türkiye’ye mal ettik. Ankara’da bile Okçular Tepesi konuşuluyor. Van bambaşka bir yer. Bugün yine caddeler dolmuş durumda. Ben İstanbul’da yapılan konuşmalara çok fazla bir şeyler ekleyecek değilim. Cumhurbaşkanımız söylenecek her şeyi söyledi. Bu gece Türkiye tarihi açısında çok önemli bir gece oldu. Orada dikkat etiyseniz herkes var. Bütün siyasi partileri her halde bu şekilde tarihimizde hiçbir araya gelmemiştir. Genelkurmay başkanından, diyanet işleri başkanına, yüksek yargı başkanlarına ve Türkiye’nin her köşesinden gelenlerin hepsi oradaydı. Van’da da aynı durum söz konusudur.”

 

“BU KALABALIK MİTİNGLERDE TOPLANMIYOR”

Demokrasi nöbetlerinden toplanan kalabalıkların mitinglerde toplanmadığını söyleyen Atalay, “Biraz önce sunucumuz bizi takdim etti ancak ben kendilerine teşekkür ediyorum. 23 gündür burada konuşuyorlar. Van’da da hepimiz buradayız. Valimiz, komutanlarımız, emniyetimiz, rektörümüz, milletvekillerimiz, parti teşkilatları, STK’lar buradalar. Herkes bugün buradaydı ve hep beraber İstanbul’u dinledik. Ülkemiz tarihi günlerden geçti. Rabbimize hamdolsun. Şehitler verdik, yaralılarımız var ama bütün bunlar tüm milletimizi de birleştirdi. Van’da böyle kalabalıkları mitinglerde bile göremezdiniz. Bakın milletimizi bütünleştirdi ve bir birinin farkına vardı. Milletimiz güzel bayrağımızın farkına bir kez daha vardı ve her yer bayrak oldu.” Şeklinde konuştu.

 

ATALAY: SİZİN HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ

İstanbul’da yapılan konuşmaların önemli olduğunu ve her şeyin konuşulduğunu ifade eden Atalay şöyle devam etti: “Bugün en önemli konuşmalar yapıldı. Ben bugün arkadaşlar adına burada konuşuyorum. Bizim ki sadece Vanlılara bir teşekkürdür. Ben tüm farklılıklarıyla 15 Temmuz’dan bu yana bu meydandasınız. Hepinize teşekkür ediyoruz. Sizin hakkınızı biz ödeyemeyiz. Bizde sizin için feda oluruz. Bizlerde her akşam buralarda olmadık ama değişik illerde alanlardaydık. Oralarda toplantılara katıldık. Meclisimiz çalışıyor. Bildiğiniz gibi meclis yaz tatiline girmedi ve halen çalışmalar orada devam ediyor. Bir birimizi daha çok sevelim. Akrabalarımızı, komşularımızı daha fazla arayalım.”

 

“BU BİRLİKTELİĞİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Birlikteliğin devam etmesi ile ülkenin ve milletin bölünmeyeceğini söyleyen Atalay, “Bu nöbetlerde ve toplantılarda çok fazla hizmet verenler oldu. Buralarda ikram verenler oldu. Değişik kurumlarımızın, belediyelerimiz ve firmalarımızın burada hizmetleri oldu. Onlara ayrıca yine teşekkür edeceğiz. Bizim Ak Parti il başkanlığı olmak üzere, siyasi parti başkanlarımızın her akşam burada nöbeti katılmalarını hepimiz gördük. Bu anlamda hepsine teşekkür ediyoruz. Tuşba Belediyemiz başta olmak üzere belediyelerimize teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkür sizlere, Rabbim sizlerden razı olsun. İnşallah daha güzel günlerde birlikte olacağız. Burayı bırakmayan yerel basınımız ve diğer ulusal basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.15 Temmuz gecesinin bir kahramanı da basımızdır. Rabbim bizi bir birimizden ayırmadı. Okçular Tepesi’ndekilerin yerini terk etmemesi, bunlara devam ettikçe bu millete ve ülkeye kimsenin gücü yetmez.” Dedi.

 

ATALAY: VAN’I CUMHURBAŞKANIMIZA ANLATTIM

Birlikteliğin devam edeceğine vurgu yapan Atalay son olarak şunları söyledi: “Van bir tarih yazdı. Ben geçen hafta cumhurbaşkanımız ile uzun bir görüşme yaptım. Orada Van’ı da anlattım kendilerine. Hep Ankara ve İstanbul’daki demokrasi nöbetleri gündeme geliyor, siz gelin birde Van’ı görün dedim. Biz oralarda Van’ı anlatmaya devam edeceğiz. Allah’a emanet olsun, hepiniz sağlıcakla kalın. Allah hepinizden razı olsun.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim