HABER MERKEZİ - AK Parti MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Erciş ilçesinde meydana gelen sel felaketinden ötürü hayvanları telef olan çiftçilere müjdeli haber verdi. 

Van'ın Erciş ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkpınar Mahallesi'nde dün etkili olan sağanak sele yol açmasıyla birçok ahır da selden zarar gördü. Mahallede birçok koyun sele kapılarak telef olurken, AK Parti MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Erciş ilçesinde meydana gelen sel felaketinden ötürü hayvanları telef olan çiftçilere müjdeli haber verdi. 

GÜLAÇAR: TÜM MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ

Ak Parti Van Milletvekili konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yoğun yağış nedeniyle birkaç ilçemizde meydana gelen sel sonrası telef olan küçük baş hayvanlar ile ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Hadi Tunç ile yaptığımız görüşme neticesinde çiftçilerimize destek olacağız ve mağduriyetlerini gidereceğiz. Telef tespiti yapılan 25 küçük baş hayvanın zararını hayırsever bir iş adamımız geri kalan tespitli teleflerin tamamını ise Hayvancılık Genel Müdürlüğümüz karşılayacak. Bu zor günlerde devlet ve millet elele vererek inşallah tüm mağduriyetleri gidereceğiz. Hemşerilerimize geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun.” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim