Kobani'ye destek amacıyla yapılan ve 3 gün boyunca süren gösterilerin ardından Ak Parti Van Milletvekilleri ve Van Valisi Aydın Nezih Doğan esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Van'da da Kobani'ye destek amaçlı yapılan gösterilerin son bulması sonrası Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunan milletvekilleri ve vali esnafın sıkıntılarını dinledi.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ OLUMSUZ ETKİLEMESİN

Esnaf ziyareti sonrası açıklama yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, olayların herkesi derinden etkilediğini söyledi. Vali Doğan,"Olayların bitmesinin ardından esnaf rahat bir ortamda dükkânları açtı. Esnaf toplumun direğidir. Esnafın birlik beraberliğini gördük. Esnafımız bizi görmekten memnu oldu. Van bunlara layık değil. Olaylar sadece Van'da değil ülkenin birçok yeri de oldu. Ama temenni ederim ki birlik ruhumuz bundan olumsuz etkilenmiş olmasın. Esnafın gösterdiği sağduyu hoşgörülü ve kapsayıcı tavrı yanlış yapanlara örnek olsun. Birileri şimdi para zamanı kazanmanın zamanı değil diye propaganda yapıyor. Bu propagandanın en kötü yöntemidir. Bin yıllık kardeşliğimize bir iki kendini bilmezin yaptıkları zarar vermez" dedi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim