Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçtiğimiz gün Van’a gelerek bir takım programlara katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçtiğimiz gün ilk olarak Van Valiliği’ni ziyaret etti. Avcı, günün anısına Valilik şeref defterine duygularını yazıp imzaladıktan sonra makama geçti. Burada yapılacak çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, bakanlık olarak değişik illerde bölge toplantıları yaptıklarını belirtti. Avcı, “Daha önce Marmara Bölgesi’nde görev yapan milli eğitim müdürlerimiz, müfettişlerimiz, belli temalar etrafında sorunlarımızı konuşmak için topluyoruz. Bugün ve yarın da Van’da 15 ilimizden gelen il ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlerimizle toplantılar gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızın yaptığı yapmayı düşündüğü düzenlemelerle ilgili bilgilendiriyoruz. Bundan önceki düzenlemelerin geri dönüşlerini kendilerinden dinliyoruz. Sorunları dinliyor ve çözümü için önerileri alıyoruz. Bunlar bizim izin geniş katılımla çalıştaylar halinde gerçekleştiriliyor. Yarın 200’e aşkın yöneticimizle ilgili genel müdürlerimizin katıldığı toplantılar düzenledik. Bu toplantılarda katılımcıları dinleyeceğiz. Van’da sadece Van’ın değil 15 ilin milli eğitim müdürleriyle eğitim sorunlarını görüşeceğiz. Yarı yıl tatilinde öncesinde, sonrasında neler yapılacağını konuşacağız. Müfredatla ilgili konuşmalarımız var onları görüşeceğiz” dedi.

 

“TATİL İÇİN VAN’DA ÖYLE BİR HAVA YOK”

Valilik çıkışı gazetecilerin okulların tatil edilmesi yönündeki sorularını da cevaplayan Bakan Avcı, “Okullarımızı ziyaret ettik, çocuklarımızla öğretmenlerimizle mümkün oldukça bir araya gelmeye çalışıyoruz. Her ilde valilerimiz oradaki koşulları değerlendirirler, hava koşulları veya herhangi bir nedenle eğitime ara vermesi gereken okullarımız olursa yerel makamlarımız ilan ederler. Van’da şuan öyle bir hava yok” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına giden Bakan Avcı, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kirekin’den bilgi aldı. Bakan Avcı daha sonra onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı dün, istişare toplantılarında hem Türkiye’nin genel olarak eğitim sorunlarını hem de özel olarak bu 15 ilin sorunlarını enine boyuna tartışacaklarını söyledi. Van-Şişli Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı başladı. 15 ilin milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, maarif müfettişleri başkanlarının katıldığı çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı.

 

MEB olarak bölgesel istişare toplantılarına başladıklarını anlatan Avcı, şöyle konuştu: “Bunun ilkini Marmara bölgemizde yapmıştık. Marmara bölgemizdeki illerimizin milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları, maarif müfettişleri başkanlarıyla. Bugünde Van’da 15 ilimizi kapsayan bir istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımıza Van dışında Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli il milli eğitim müdürlerimiz, milli eğitim müdür yardımcılarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, maarif müfettişleri başkanlarımız katılıyor. Yaklaşık 200 katılımcılı bir istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz.”

 

Toplantılarda öncelikli eğitimin ve milli eğitimin genel sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunacaklarını vurgulayan Bakan Nabi Avcı, şunları söyledi: “Yaptığımız düzenlemelerle ilgili arkadaşlarımız size bilgi verecek. Bu toplantılarda benimle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Yusuf Tekin burada. İlgili bütün genel müdürlerimiz burada. Talim Terbiye Kurul Başkan Vekilimiz Hüseyin Şirin burada. Dolayısıyla merkez teşkilatımızın yönetim kadroları ile sizler eğitimimizin ilgilendiren genel ve yerel sorunlarımızı bu süreçte enine boyuna tartışma ve görüşme fırsatları bulacağız. Belli başlı görüşme konularımız, en başta yetiştirme kursları ve temel eğitimden orta öğretime geçiş süreci ile ilgili son durum, o konuda yapılan çalışmalar, bizim ve sizlerin yaptığı hazırlıklar, bu konuda sizlerin beklentileri ve önerilerini konuşacağız. Yetiştirme kursları ve temel eğitimden orta öğretime geçiş süreci ile ilgili istişare toplantısını Müsteşar Yardımcımız Muhterem Kurt Bey yönetecek. Sonra Talim Terbiye Kurulu Başkan Vekilimiz Hüseyin Şirin Bey; ders programlarımız, müfredat, yenilik çalışmalarımız, özellikle aksayan derslerin eğitime ara vermek durumunda kalan ilçelerimizdeki, mahallelerimizdeki, okullarımızdaki derslerin telafisi için yapılan hazırlık, ardından Destek Hizmetleri Genel Müdürümüz Bahattin Gök Bey tarafından özellikle illerimizi ilgilendiren ödenekler, yatırım programları, yatırım programlarına girmiş olan ve girmesi gereken proje önerilerini konuşacağız. Yine bu çerçevede İnşaat Emlak Dairesi Başkanımız Özcan Duman bir sunum yapacak. Yatırımlarımızı konuşacağız, bölgemizdeki ve illerimizdeki yatırımlarımızı konuşacağız. Hukuki işlemler konusunda 1. Hukuk Müşavirimiz Hayati Cankaloğlu Bey de sizle ayrıca bir sunum ve istişare toplantısı yapacak. Yine burada tamamlanan bir istişare yoklaması olarak Rehberlik Denetim Daire Başkanımız Mehmet Birdal Bey ile disiplin olayları, bu olaylar konusunda alınan tedbirleri konuşacağız. İnsan Kaynakları Genel Müdürümüz Hamza Aydoğdu’nun sunumuyla norm kadrolarımızın durumlarını görüşeceğiz, öğretmen atamalarımızı konuşacağız, özellikle illerimizi ilgilendiren öğretmen sirkülasyonu ve bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları hakkında arkadaşlarımız sizleri bilgilendirecek."

 

Yönetici atamaları konusunda yine istişare edeceklerini belirten Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Dolayısıyla bu istişare toplantımızın hem Türkiye’nin genel olarak eğitim sorunlarını hem de özel olarak bu 15 ilimizin sorunlarını enine boyuna tartışacağımız bir istişare süreci olarak değerlendirmiş olacağız. Ben katılımlarınızdan dolayı size ve medyamıza teşekkür ediyorum.” Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. 

Editör: TE Bilisim