MİLYONLARCA MAHKUMA AF GELİYOR!

Hükümlü ve Tutuklu yakınlarının beklediği af kısmi de olsa geliyor!

Hükümlü ve Tutuklu yakınlarının beklediği af kısmi de olsa geliyor! Genel af beklentisi kamuoyunda büyük bir beklenti haline gelmiş durumda. Şu anda bir genel af çalışması olmadığı bilgisi geliyor. Ancak son günlerde yaşanan süreçlerde binlerce hakim ve savcının terör örgütü suçlamasıyla görevden alınıp, çoğunun da tutuklanması, yargının son 1o yılda verdiği kararlarda ciddi bir şüphe oluşturdu. Sayıları milyonlarla telaffuz edilen bu dosyaların durumu ve üzerindeki şüpheler nasıl çözülecek? Toplumun tepkisini çekecek onlarca yüz kızartıcı dava ve caniler var, nasıl olası bir Genel Af durumunda bu davalar af kapsamı dışında tutulacak...

 

Şimdi yüzbinlerce tutuklu, hükümlü ve onların milyonları bulan yakınları aynı şeyi soruyor. "FETÖ terör örgütü, hakimleri ve savcılarına sınavlarda soru ve cevapları önceden verdiğine göre, bu kişilerin verdikleri kararlar ne kadar doğru ve karar verebilme bilgisine ne kadar sahiptiler?.."  Artık yargıda büyük bir temizlik yapılması gerektiği ve bunun tek yolunun bir genel af olduğu kanısı oluşmuş durumda... Adalet Bakanlığı  Cumhuriyet Savcılıklarına bir yazı göndererek,  hükümlü ve hükümsüzlerin dosyalarının incelenmesini istedi.

 

Kısmi AF Kimleri kapsayacak!, 2016 yılında af çıkar mı?

Adalet Bakanlığı Türkiye’nin bütün Cumhuriyet Savcılıklarına bir yazı göndererek, ceza infaz kurumlarının tüm yetişkin erkek ve genç erkek adli hükümlü ve hükümsüzlerin dosyalarının incelenmesini istedi.

 

Yapılacak incelemeler sonucunda ise,

Toplam cezaları 6 yıl ve daha az olan adli hükümsüzler ile koşullu salıverilme tarihlerine 4 yıldan daha az süre kalan adli hükümlülerin; Türk ceza kanununun 142. 149. Ve 1 Haziran 2005 tarihinden önce işlenen suçlardan mülga 765 sayılı TCK’nın 491,492,493,494,495,496,497,498,498, 499 maddesine muhalefet suçundan ceza alanlar hariç olmak üzere hepsinin salıverileceğinin sinyalini verdi;

 

Bakanlık’tan Cumhuriyet savcılarına gönderilen yazı şöyle;

Ceza İnfaz Kurumları cumhuriyet başsavcılığı yapılacak bir çalışmayı esas olmak üzere ekli listede belirtilen ceza infaz kurumlarının tüm yetişkin erkek ve genç erkek adli hükümlü ve hükümsüzlerin dosyalarının incelenmesi suretiyle mahkemelerce verilen toplam cezaları 6 yıl ve daha az olan adli hükümsüzler ile koşullu salıverilme tarihlerine 4 yıl daha az süre kalan adli hükümlüleri, Türk ceza kanununun 142. 149. Ve 1 haziran 2005 tarihinden önce işlenen suçlardan mülga 765 sayılı TCK’nın 491,492,493,494,495,496,497,498,498, 499 maddesine muhalefet suçundan ceza alanlar hariç olmak üzere tespit etmeleri isim listeleri ile eksizsiz düzenlenmiş hükümlü ve tutuklu bilgi formlarının hafta sonu da çalışılması suretiyle en geç 25 temmuz2016 günü 10.00 kadar gönderilme huşunda bilgi ve gereğini rica ederim.

 

CHP'Lİ VEKİL ÖMER FETHİ GÜRER AF VAR MI DİYE SORMUŞTU!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Danıştay ve Yargıtay   ile ilgili hükümetin getirdiği yeni düzenleme sürecine yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelttiği soruda   “Bazı dosyalarla ilgili bir af hazırlığı mı var? diye sormuştu..

Editör: TE Bilisim
Editör Hakkında
Yorumlar

Trend Haberler

Van’a heyecan verici proje
Van’a heyecan verici proje
1
Son dakika! Van Valiliği’nden uyarı!
Son dakika! Van Valiliği’nden uyarı!
2
TFF’den Vanspor’a kötü haber!
TFF’den Vanspor’a kötü haber!
3
Van-Hakkari arası ulaşıma yeniden zam geldi! İşte yeni fiyatlar…
Van-Hakkari arası ulaşıma yeniden zam geldi! İşte yeni fiyatlar…
4
Van Mall AVM yönetimi: Türkiye’de herkes Van Mall AVM'nin adından söz edecek!
Van Mall AVM yönetimi: Türkiye’de herkes Van Mall AVM'nin adından söz edecek!
5
Vanspor’un rakibi Erokspor puan kaybetti!
Vanspor’un rakibi Erokspor puan kaybetti!
6