ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ- Siirt Pervari’ye misafirliğe giden Bahar Aysaral, 17 Ekim 2016 tarihinde bahçede oynadığı sırada esrarengiz şekilde kaybolmasının üzerinden 3 yıl geçti ancak minik Bahar’dan hala haber alınmış değil. Minik Bahar’ın anne ve babası yıllar geçmesine rağmen hala gözü yaşlı bir şekilde kızlarının bulunmasını diliyor.

Siirt’in Pervari İlçesi'ne bağlı Bent Köyü'ne ailesi ile birlikte misafir olarak giden 2,5 yaşındaki Bahar Aysaral Ekim 2016 tarihinde kayboldu. Pervari İlçesi'ne bağlı Bent Köyü'ndeki dedesinin evine Van'dan annesi Hamdiye Aysaral ile birlikte misafirliğe giden Bahar Aysaral, bahçede oynadığı sırada esrarengiz şekilde kayboldu. Kızı Bahar'ı bulamayan Hamdiye Aysaral, köylülere ve köy muhtarına haber verdi. Jandarmaya haber verilmesinin ardından bölgeye sevk edilen askerler ile AFAD ekipleri, küçük Bahar'ı aramaya başladı. Küçük Bahar'ın kaybolmasının ardından haber verilen babası Mikail Aysaral da köye gelerek kızını arama çalışmalarına katıldı. Minik Bahar’ın kaybolması ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.

AYAKKABILARI BİR HARABENİN YAKININDA BULUNDU

Çalışmalara köylüler de destek verirken Bahar’ın kaybolduğu gün ayakkabıları köydeki bir harabenin yakınında bulundu. Ertesi gün ise bölgeye gönderilen Siirt İl Jandarma Komutanlığı İz Takip Timi ve Van AFAD arama köpek Timi de, ev altlarında, samanlıklarda hayvan barınaklarında ve yaklaşık 5 kilometrelik alanı kapsayan arazide arama çalışması yaptı. Yapılan onca çalışmaya rağmen minik Bahar’a ulaşılamadı.

KAÇIRILMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın ise Bahar’ın kaçırılmış olabileceği şüphesi üzerinde durduğu öğrenildi. Köye giriş ve çıkış yapan vasıtalar ile şahısların tespit edilmesine yönelik de çalışma başlatılırken, tüm yollar kontrol altına alındı.

ANNE AYSARAL: BENİM KUZUM DAHA UFACIKTIR

Minik Bahar’ın kaybolmasının üzerinden 3 yıl geçti ancak minik Bahar’ın anne ve babasının gözyaşları dinmedi. Minik Bahar’ın anne ve babası kızlarının kaçırılmış olmasından endişe ettiklerini dile getirdi. Anne Hamdiye Aysaral kızının kaybolma olayını anlatırken gözyaşlarını boğuldu. Anne Aysaral gözyaşları arasında olayı şu şekilde anlattı: “Bahar’ım bahçede oyun oynuyordu. Bahçeye çıktım ve Bahar’a seslendim. Ancak göremedim. Bir süre bahçede aradım ama bulamadım. Köylülere ve muhtara haber verdim. Aradık taradık her yeri ancak hiçbir yerde yoktu Bahar’ım. Benim kızım evden uzaklaşmazdı asla. O daha ufacıktır, nereye gider nasıl gider hiç bilmiyorum. Kızımın kaçırılmış olmasından endişe ediyorum. Uyuyamıyorum. Baktığım her yerde Bahar’ımı görüyorum. Benim minik kızım kim bilir nerde ne durumdadır. Ne olur kızımı bulsunlar. Ben onsuz yapamıyorum. Kızımı çok özledim. Kızımı getirsinler bana. Kızımı gören olursa lütfen haber versin. Ben kızım olmadan nefes almakta zorlanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

BABA AYSARAL: KIZIM KAÇIRILMIŞ OLABİLİR

Minik Bahar’ın babası Mikail Aysaral ise kızının kaybolma anında orada olamadığını belirterek, “Eşim ve kızım Bahar köye düğün için gittiler. Düğünden bir gün sonra eşim kızımıza kahvaltı yaptırmış. Sonra kızımız bahçeye oyun oynamak için çıkmış. Eşim sonra dışarı çıkmış ve bakmış ki Bahar hiçbir yerde yok. Aramış taramış her yeri ama bulamamış. Evden 300 metre ileride de ayakkabısını bulmuşlar bir süre sonra. Ayakkabısının bulunduğu yere de an az 10 defa bakılmış ama hiçbir şey görememişler. Ayakkabının rengi kırmızı nerde olsa göze çarpacak bir renktir. Kızım kaybolduktan 5 saat sonra defalarca bakılan yerde ayakkabısı bulunmuş. Bu ayakkabı oraya sonradan bırakılmış. Biri kızımızı kaçırmış olabilir ve ayakkabıyı da sonradan bırakmış olmasından şüpheleniyoruz. Jandarmada kaçırılmış olma ihtimali üzerinde duruyordu. Ne olduysa kızım bahçede oynarken olmuş.” Şeklinde konuştu.

AİLE BOYNU BÜKÜK BEKLİYOR!

Köyün çevresinin dağlık ve taşlık alanlardan oluştuğuna dikkat çeken baba Aysaral, “Benim kızım kaçırıldı ben öyle düşünüyorum. Köyün zaten bir tane girişi ve bir tanede çıkışı var. Çarşının bulunduğu yerde alınıp götürülmesi ihtimali çok düşük. Bir köylü her sabah köyün çıkışının olduğu yerde hayvanlarına ot getiriyor. O adamın beyanına göre; bu taraftan ne gelen olmuş nede köyden çıkan. Şüphelendiğimiz birisi var mı derseniz kimseyi tanımıyorum o köyde. Kayınpederimin köyü orası zaten. Ne olduysa o köyde oldu. Aramalar devam ediyor. Köyün altında bir dere var. Sivil savunma, jandarma, AFAD, dalgıçlar ve arama köpekleriyle birlikte o derede arama yapmışlar. Ancak yine de bir şey bulamamışlar. Köylüler günlerce arama yaptı. Aramaları bizzat yapan komutan da dün bize dedi köyün tüm giriş ve çıkışları tutulmuş. İnsansız hava araçlarıyla bakılmadık yer kalmamış. Sanki yer yarıldı içine girdi Bahar’ım.” Dedi.

KAÇIRILMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık ise Bahar’ın kaçırılmış olabileceği şüphesi üzerinde durduğu belirtildi. Şuanda Van merkezde ikamet eden aile aslen Bahçesaraylı olduklarını belirtti. 10 yıl önce evlenen Hamdiye Aysaral ile Mikail Aysaral’ın 4 çocuğu var. Ailenin üçüncü çocuğu olan Bahar Aysaral, 17 Ekim 2016 tarihinde Siirt’in Pervari İlçesine bağlı Bend köyünde dedesinin evinin bahçesinde oyun oynarken esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. O günden bu yana Minik Bahar’dan haber alınamıyor. Minik Bahar’ın ailesi ise uzun zamandır gözü yaşlı bir şekilde bekliyor.

Editör: TE Bilisim