2014 yılında Çeli mezrasında yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye ulaştırılmadığı için hayatını kaybeden ve cenazesi çuvalda taşınan minik Muharrem’in ölümü, kamuoyunun gündemine oturdu. Minik bedeni çuvala koyularak otopsi yapılması için sırtta taşınmasından etkilenen Vanlı Sanatçı Kazım Bozova, kardan yolların kapalı olmasından dolayı hayatını kaybedenler anısına klip çekti. Yaşanan olayı tekrar klipte canlandıran oyuncular, çok duygulandıklarını ifade ederken, Muharrem’in yerine bir kız çocuğu rol aldı.

 

Yönetmenliğini Orhan An’ın yaptığı klipte yaşanan olayın tekrar canlandırılması için oyuncular zor anlar yaşadı. Çekilen klip ile ilgili açıklamalarda bulunan Kazım Bozova, Kar Yağdı (Befir Bari) isimli ağıda klip çektiklerini söyledi. 50’ye yakın albüm yaptığını ve kendisini en çok etkileyen eserin bu olduğunu anlatan Kazım Bozova, şöyle konuştu:

“Bazı dramları yansıtan, dile getiren bir eserdir. Bu eserde Muharrem kardeşimizi en yakın sağlık kurumuna götürmek için verilen mücadelenin olmasıdır. Yolu olmayan köylerden çocuklarımız böyle hasta olduğu zaman yollara düşüp maalesef hayatını kaybediyor. Dilerim ki bu eserde ona armağan olsun. Hakikaten sevdiğim ve beni etkileyen bir eserdir.”

Klipte rol alan ve Muharrem’in yerine kendi kız çocuğunu oynatan Cevdet Gedik ise, “Bu klipte oynarken çok duygulandım. Gerçekten oynaması bile çok zor. Güzel bir klip oldu, hayırlısı olsun. Allah utandırmasın. Yaşanan olaydan dolayı insan duygulanıyor, oynarken çok duygulandık” ifadelerini kullandı.

 

OLAY

Van'ın Gürpınar ilçesinin Yalınca köyü Çeli mezrasında oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuklarını yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremedikleri için kaybetmiş ve cenazesini otopsiye getirmek için de çuvala koyarak sırtlarında taşımışlardı. 

Editör: TE Bilisim