Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van’ın Hacıbekir Mahallesi’ne 1 milyon 166 bin lira harcama ile modern bir spor salonu yapıyor.

Hükümetin büyükşehir kapsamına aldığı Van’ın spor altyapısını güçlendirmek amacıyla her bölgeye yaptırdığı modern spor salonlarından birisi de Van’ın Hacıbekir Mahallesi Sürmeli 2. Sokağa yapılıyor. Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun bahçesine yaptırılan spor salonu, çevredeki okulların resmi ve özel müsabakalarına da ev sahipliği yapacak. Poliüretan zeminle kaplı salonda basketbol, hentbol, voleybol, badminton, tenis ve bütün bireysel branşlar faaliyet gösterecek. İhalesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1 milyon 166 bin 430 liraya yapılan ve 3 ay önce temeli atılan modern spor salonu 10 gün sonra hizmete giriyor.

KARALOĞLU’NDAN ÖĞRETMENLERE TALİMAT

Van Valisi Münir Karaloğlu da beraberinde Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ile birlikte Kevenli Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. İnce işçiliğinin devam ettiği salonda incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, salonun çevre düzenlemesinin de bir an önce yapılarak hizmete alınması talimatını verdi. Dumlupınar İlköğretim Okulu idarecilerine spor salonunda hafta sonu dahil sportif ve kültürel aktivitelerin yapılmasını isteyen Karaloğlu, okul öğretmenlerinin sadece ders anlatmakla yetinmemelerini, okul-veli ilişkilerinin geliştirilmesi için ev ziyaretleri yapmaları talimatını da verdi. Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Karaloğlu, okul bahçesinde bulunan çocuklarla ayaküstü sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim