Van Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda sıkıntıların aşılması için yıl içerisinde aldığı 60 otobüs halkın ulaşımdaki en önemli tercihi oldu. Sezonun ilk 6 ayı içerisinde 2 milyon 290 bin kişi belediye otobüslerinden faydalandı. Yine yıl içerisinde faaliyete alının 2 deniz otobüsü ve 2 gemi ise tarihi Akdamar adasına 4 bin yurttaşı taşıdı.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yolcu taşımacılığında yaşanan sorunları en aza indirmek için sezon başında aldığı otobüsler, kent halkı tarafından büyük rağbet gördü. İlk 6 ay içerisinde kent halkı ulaşımda tercihini Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde kullanırken, 6 aylık süre zarfında 1 milyon 400 bin vatandaş, 800 bin öğrenci ve 90 bin kampüs öğrencisi ulaşımlarını Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile yaptı. Perşembe günü kent kadınlarına ücretsiz olan otobüsler, yaşlı ve engelli vatandaşları ise ücretsiz taşıyor. Kar amacı gütmeden tamamen kent halkının ulaşımda yaşanan sorunlarını ortadan kaldırmak için hayata geçirilen otobüs uygulamasında Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilk defa kadın şoförler projesini de hayata geçirdi. Yine Van Edremit Marina ve İskele Kordonundan Akdamar Adası’na yolcu taşımacılığı yapmak için aldığı deniz otobüsleri ve gemiler her gün yüzlerce vatandaşı Van Gölü’nün eşsiz güzelliği ile Akdamar Adası’nda buluşturuyor. Deniz otobüslerinin hizmete başlaması ile birlikte sezon içerisinde 3 bin 600 vatandaş belediyenin deniz otobüslerini kullandı.

 

HALKININ TERCİHİ BÜYÜKŞEHİR OLDU

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından sezon başında alınan ve her geçen gün yoğun talepler doğrultusunda sayıları çoğaltılan otobüsler kent halkının ulaşımda yaşanan sorunlarını en aza indirdi. Kentte yaşanan yolcu taşımacılığı sorununu aldığı yeni otobüsler ile ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ilçeler arası yolcu taşımacılığına da başlayarak, kent merkezinde yaşayan vatandaşları kentin turizm ilçeleri olarak bilinen Edremit ve Gevaş ile yaptığı düzenli seferler ile buluşturdu.

 

ENGELLİ VE YAŞLILARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Kent halkının yoğun ilgisi ile karşılaşan Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri hafta da bir kez Perşembe günü kadınlara ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlardan ücret alınmadığı otobüsler belirlenen güzergahlar doğrultusunda kent halkına sorunsuz bir şekilde ulaşım hizmeti veriyor. Yine bölge de ilk defa bir ilke imza atan Büyükşehir Belediyesi bir tabuyu ortadan kaldırarak otobüslerini ilk kez kadın sürücülere emanet etti. Kadın şoförlerin direksiyon başına geçtiği kentte halkın büyük bir çoğunluğunun ise kadın şoförlerin kullandığı otobüslere binmesi ise dikkat çekti. Yolcu ulaşımında yaşanan ücret muammasını da ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ücret tarifesini standart hale getirerek, ucuz ve kaliteli hizmet felsefesi ile kent halkına hizmet ediyor.

 

DENİZ OTOBÜSLERİ HALKI TURİZM İLE BULUŞTURDU

Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın yanı sıra deniz ulaşımı konusunda da devrim niteliğinde çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi, 70 kişilik iki deniz otobüsü ile 150 kişilik gemiyi halkın hizmetine alarak, deniz ulaşımı konusunda da önemli bir adım atarak kent halkını tarihi değerler ile buluşturdu. Her hafta sonu İskele-Akdamar, Edremit-Akdamar turları düzenleyen Van Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre sonra ise deniz ulaşımını tam olarak hayata geçirmek için projeler hazırlamaya başladı. Deniz ulaşımında ise ilk 6 ayda 4 bin vatandaş Büyükşehir Belediyesi’nin deniz otobüsleri kullanırken, Büyükşehir Belediyesi deniz otobüslerin ise gidiş-dönüş ücreti olarak ise yurttaşlardan 10 TL alıyor.

Editör: TE Bilisim