Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, muhtarlarla bir araya geldi. 


İl Sağlık Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapılan programa, İl Sağlık Müdür yardımcıları Yaşar Beygo, Dr. Bengü Araz ve Dt. Şebnem Kartal da katıldı. Dr. Yanmaz, sağlık hizmeti ile ilgili vatandaşların taleplerini, görüşlerini muhtarlardan dinledi. Her bir mahalle muhtarının ayrı ayrı görüşlerini dile getirdiği toplantıda, Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu sağlık hizmetleri hakkında da bilgiler verildi.
Dr. Yanmaz, İl Sağlık Müdürlüğü olarak söz konusu buluşma amacının; yerel yönetimlerin önemli bir parçası olan ve kendi bölgesindeki halkla yakın ilişkiler içerisinde olan muhtarlarla tanışmak ve sağlık konusunda karşılıklı istişarelerle vatandaş memnuniyetinin arttırılmasında gerekli hususlara birlikte çözüm üretebilmek olduğunu söyledi.


Toplantıda, mahallelerde bulunan aile sağlık merkezleri başta olmak üzere sunulan sağlık hizmetinde muhtarların görüşlerini tek tek dinleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Ergün Yanmaz; Türkiye’de ve Van’da sağlık alanında ulaşılan noktanın tüm dünya devletleri tarafından hayretle takip edildiğini, sağlık yatırımlarının cumhuriyet tarihinin zirvesinde olduğunu ve sunulan hizmette engel tanımadığını belirterek, “Geldiğimiz bu noktada gereksinimlerimizin, eksikliklerimizin tespitinde vatandaşlarımızın sesi olarak seçilmiş olan muhtarlarımızın görüşleri bizler için çok çok kıymetlidir” dedi.
Muhtarlar ise, İl Sağlık Müdürü Dr. Yanmaz’a kendilerine gösterilen ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti ve bu tür toplantıların devam etmesini istediklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim