İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, basında atanması ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü iken kendi isteği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tasarrufları ile İstanbul Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandığını belirten Kına, “İnsan her zaman her yere hizmet etmek amacıyla gitmek ve atanmak ister. Van’a hizmet etmek amacıyla geldim. Fakat eşimin sağlık problemleri nedeniyle ailemi Van’a getiremedim. Bu nedenle atanmamı ben istedim. Van’da halkın bana gösterdiği ilgiyi ve edindiğim dostlukları asla unutamam. Bana verilen değerden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En zor konuşmaların veda konuşmaları olduğunu ifade eden Kına, “Buradan ayrılırken hüzünlüyüm. Fakat yerime Van’ı bilen, Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sevdiğimiz bir dostumuzun atanması bizleri mutlu etti. Kendilerine başarılar dilerken, benden yana sizlere hakkımı helal ediyor ve sizlerden de haklarınızı helal etmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Kıyasettin Kırekin de, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mucip Kına’yla birlikte iyi bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, “Bütün kurumlarda olduğu gibi çalışmaların bir ekip işi olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle ekibimizle birlikte çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. İlimizin büyükşehir olması nedeniyle yeni oluşturulan ilçelerimizden İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Şükrüllah Yavuzer ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de atanan Muhlis Ceylani’ye başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 

 

 

Editör: TE Bilisim