Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, idari personel ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Kur’an kurusu öğrencileri arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışmasında Türkiye finaline katılarak 4. olan merkez Kırmızıtaş Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Mehmet Emin Ayna’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Müftü Arvas, Türkiye 4.’sü olan öğrenciye altın hediye etti.

Açılış merasiminin ardından toplantıya ev sahipliği yapan ve inşası tamamlanan Yeni Nurşin Camii’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Nimetullah Arvas, gündeme ilişkin konuların değerlendirmesini yaptı. Öncelikle 24 Haziran 2013 tarihinde açılacak olan Yaz Kur’an Kurslarına değinen Müftü Arvas, bugünden itibaren kayıtların alınmaya başladığını hatırlattı.
Daha sonra İl Müftülüğü tarafından Sahabe-i Kiram, Tabiin-i İzam ve diğer İslam büyüklerini tanımak ve tanıtmak amacıyla yeni uygulamaya konulan “Geçmişimizi tanımak, Geleceğimizi İnşa Etmek Projesi”nin tanıtımını yapan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, söz konusu proje kapsamında her beş din görevlisinin gurup çalışması yaparak bir sahabenin hayatını araştıracağını, böylece hem din görevlileri arasında bir grup bağı kurulmasının, hem de ashab-ı kiramın toplum tarafından daha iyi tanınmasının amaçlandığını belirtti. Toplantı, her beş din görevlisine kura yolu ile belirlenen bir sahabenin hayatını araştırma görevi verilmesiyle sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim