Van’daki Mahalle muhtarları Van Belediyesinin 5 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Muhtarlar Van Belediyesi 5 yılda kent tarihinin en büyük çalışmalarını yaptığını söyleyerek, “Bu kent kurulduğu günden bugüne kadar böylesi bir çalışma yapılmadı. Daha önce asfalt görmeyen mahallelerimizin sorunları bitirilme noktasına geldi. Van Belediyesi, herkesin belediyesi olduğunu gösterdi. Bekir Kaya ve ekibini teşekkür ediyoruz” dedi.

 

5 yıldır kentte çalışma yürüten Van Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra mahallerde de önemli çalışmalar yapıyor. 5 yıl boyunca mahallerde yoğun çalışmalar yapan belediye, bugüne kadar hizmet görmemiş onca mahallenin sorunlarını tamamen bitirdi. Mahalle muhtarları belediyenin 5 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

 

YENİMAHALLE MUHTARI ADAR: TÜM SOKAKLARDA BELEDİYENİN ESERİ VAR

İlk olarak konuşan Yenimahalle Muhtarı Mehmet Adar, 4,5 yıldır mahalle muhtarı olduğunu, 1991 yılından beridir de Van’da oturduğunu belirterek, hiç bir dönem bu dönem kadar çalışan ve hizmet veren bir belediye görmediğini söyledi. Özellikle asfalt, kanalizasyon, su ve temizlik gibi konularında böyle bir belediye’ye rastlamadıklarını aktaran Adar, “Mahallenin altyapı, su, temizlik, mezarlıklar ve taziye evi gibi sorunları yoktur. Yollarımızda bu dönemde yapılarak yüzde 80’ni bitirildi. Daha önce iki dönem muhtarlık yapan muhtarımız ile yakından ilişkilerimiz vardı. Defalarca başvurularımıza rağmen bizim mahalle için herhangi bir hizmet yapılmadı. 2009 da yapılan yerel seçimlere kadar ne kanalizasyon, ne su, ne yol ne de temizlik çalışmaları yapılmadı. Mahallemize ve özellikle yukarı kesimlerde çok sıkıntı yaşıyorduk. Yapılan seçimlerin ardında mahallemizde çalışmalar ve hizmetler yapılmaya başlandı. Bu dönemde mahallemizde üç ayrı su deposu, 35 sokağımıza su şebekesi ve 46 sokağımıza kanalizasyon şebekesi çekilerek mahallemizin su ve kanalizasyon sorunları giderildi. Hangi sokağa giderseniz gidin Bekir Kaya’nın yaptığı hizmetler insanların dilindedir. Bu kadar halk ile iç içe olan bir belediye ve belediye başkanı olmamıştır. Mahallemiz adına yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HACIBEKİR MAHALLE MUHTARI KURT: SORUNLARIMIZIN YÜZDE 90’I ÇÖZÜLDÜ

Hacıbekir Mahalle Muhtarı Feti Kurt ise, 20 yıldır Van’da oturduğunu ve 4,5 yıldır da muhtarlık yaptığını aktardı. Bugüne kadar Van’da başkanlık yapan çok kişi gördüklerini ancak hiç kimsenin Bekir Kaya kadar çalışma yapmadığını söyleyen Kurt, “Biz kentteki her kesimden insanla konuşuyoruz. Herkesin Bekir başkandan çok razı olduğunu görüyor ve duyuyoruz. Biz geçmiş dönemlerin reislerinin Van için neler yaptıklarını çok iyi gördük ve şahit olduk. Bu memleket için hiç hizmetin yapılmadığını hepimiz iyi biliriz. Bu dönemde çok onurlu ve başarılı çalışmalar yapıldı. Çalışmaların hep böyle ilerlemesini istiyoruz. Bizler Başkanımızı çok seviyoruz başarıların devamı hep diliyor ve tekrar belediye başkanımız olmasını çok istiyoruz. Hacıbekir mahallesi olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Yollarımız çamur, altyapı yoktu ve en büyük sıkıntımızda sularımız yoktu. Şimdi altyapı sorunumuz yok, sularımızda hiçbir problem yok. Son iki yılda yapılan parke taşı ve asfalt ile yollarımızın yüzde 90’ı bitirilerek sorun ve sıkıntılarımız giderildi. Geriye kalan birkaç sokağımızda havaların el vermesi durumunda yapılacak. Mahalle sakinlerimiz ve tüm Van halkı başkanımızı çok seviyor ve çalışmalarını ve hizmetlerini çok beğeniyor kendisine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

 

SEYRANTEPE MAHALLE MUHTARI DALGA: 20 YILDIR BÖYLE ÇALIŞMA GÖRMEDİK

20 yıldır bu Seyrantepe mahallesinde oturduklarını ve ilk kez böyle bir çalışmaya tanık olduklarını aktaran Seyrantepe Mahalle Muhtarı Abdullah Dalga, “Bekir Kaya ve ekibi gerçekten tüm mahallelerde çok güzel çalışmalar yaptı. Halk kendi arasında konuşuyor bunlara şahit oluyoruz bu belediye çalışmalarıyla çok iyi bir başarı elde etti. Herkes bu belediyeden başarıyla söz ediyor, mahallelerdeki çalışmalarda yükseliş var. 20 yıldır bu mahalledeyim lastik ayakkabıyla çarşıya geliyorduk. Utancımızdan servise binemiyorduk. Nedeni ise; yolların çamur oluşuydu. Mahallemizin şimdi yüzde 60’ı asfaltlandı. Daha önceki dönemlerde bir çalışma görmemiştik. Tüm çalışmaları bu belediye ile gördük. Mahallemizin altyapı ve su sıkıntısı kalmadı. Asfalt sorunu da kısa süre içerisinde çözülecek. Bekir Kaya’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ALTINTEPE MAHALLE MUHTARI KIZILTAŞ: YOLLARIMIZIN YÜZDE 95’İ ASFALTSIZDI, ŞİMDİ YÜZDE 60 ASFALTLANDI

Bekir Kaya ve Van Belediyesi’nden çok memnun olduklarını aktaran Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş, belediyeye her gittiklerinde başkanla görüşebildiklerini ve sorunlarının kısa süre içerisinde çözüme kavuştuğunu söyledi. Kızıltaş, “Mahallemiz Abdurahman Gazi mahallesinden ayrıldığı günden bu yana hizmet görmemişti. Bu belediyeden önceki belediyeler bizi gerçekten bize üvey evlat muamelesi olarak görüyorlardı. Bekir Kaya ve ekibine minnettarız gerçekten her gidişimde ilgi alakayla karşılandık. Altyapı da olsun su olsun. Kanalizasyon olsun belediyelerin hizmetlerden memnunum minnettarım. Benim dönemimde yüzde mahallemizin yüzde 95’i asfaltsızdı şimdi ise yüzde 60 asfaltlandı. Kanalizasyon su sorunlarımız vardı su sorunumuz bitmiş durumda. Kanalizasyon hattı çekildi, drenaj hatları çekildi. Şuan sıkıntımız kalmadı. Biz belediyeden memnunuz biz Bekir Kaya’yı tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz” dedi.

 

CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARI TANRITANIR: SORUNLARIMIZIN TAMAMI ÇÖZÜLDÜ

Belediye çalışmalarının takdire şayan olduğunu aktaran Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, mahallelerinde yapılan tüm çalışmaları belediye ile istişare ederek yaptıklarını belirtti. Tanrıtanır, “Seçimleri kazanmadan önce mahalle sıkıntılarını başlıklar altında toplamıştım. Çok sayıda sıkıntılarımız vardı yollarımız çamurluydu ama şimdi bu çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Sorunlarımızın yüzde 80’ni bitmiş durumda. 2009 yılındaki secimden bu yana, mahallemde 7 çöp merkezi vardı. Belediye temizlik işleri Müdürlüğü desteğiyle bu çöp merkezlerini kaldırdık. 40 yıldır su sorunumuz vardı, su kanalizasyon müdürlüğü bu sorunumuzu giderdi. 15 kilometrelik değişik yollarımıza asfalt yapıldı. Köstebek yuvasına dönen yollardan kurtulduk. Eski yollar kent merkezine yakışmayan yollardı. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan hep memnun olduk bugüne kadar hangi birimi arasak sorunumuza çözüm geldi, kendilerine buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim