Muhtarlar Derneği Başkanı Temez Demez, “Bekir Kaya diyaloğa açık, barışçıl ve hizmet aşkını beyninde taşıyan bir insandır. Bekir Kaya böyle biliniyor ve hizmet aşkı ile tanınıyor” dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, hem sorunlarını dinledi, hem de geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Tüm mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu ziyarette, muhtarlar Kaya’ya bir buket çiçek sundu. Muhtarlarla tek tek tokalaşan Kaya, daha sonra cezaevi ve son süreç ile ilgili bilgiler verdi. Muhtarların; ‘Halk sizi çok özledi ve sizleri bekliyor’ talebi üzerine Kaya, kısa bir süre sonra mahallelerde halkı ziyaret edeceğini söyledi.

 

DEMEZ: BİZ BU DURUMU HEP KINADIK

 

Van Muhtarlar Derneği Başkanı Temez Demez yaptığı açıklamada, Kaya’nın gözaltına alınması ve tutuklanmasının kendilerini üzdüğünü ve bu durumu hiçbir zaman kabul etmediklerini belirtti. Muhtarlar olarak bu yaşananları kabul edilemez bulduklarını söyleyen Demez, “Seçilmişlerin ve siyasetçilerin yüz kızartıcı suçları olmadığı sürece tutuklanması doğru değildir. Yapılan bu tutuklamalar son derece haksız ve hukuksuzluktur. Gerçekten huzur için, hizmet için siyaset yapan insanların bu şekilde tutuklamalarını doğru bulmuyoruz. Şuan tutuklu bulunan ve hiçbir suçları olmamış, yanlarında silah yada suç olabilecek hiçbir şey bulunmamış insanlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu coğrafyada sadece Türklerin değil, Kürtlerinde yaşandığı bilinmeli ve kabul edilmelidir” dedi.

 

DEMEZ: KAYA BARIŞÇIL VE HİZMET İNSANIDIR

 

Bekir Kaya’nın mahkeme kararının çok sevindirici olduğunu söyleyen Demez, “Bekir Kaya diyaloğa açık, barışçıl ve hizmet aşkını beyninde taşıyan bir insandır. Bekir Kaya böyle biliniyor ve hizmet aşkı ile tanınıyor. Onun için çok önemsiyoruz. Ben Bekir Kaya döneminde asla bir ayrımcılığın yapıldığını görmedim. Herkese, her kesime aynı ölçüde yaklaştı. Belediye olarak elinden geleni yaptı ve yapmaya devam etti. Elbette eksiklikleri oldu ama belediyenin maddi durumunu da iyi biliyoruz buna rağmen çaba harcıyor. Bekir Kaya’nın tahliyesine çok sevindik tek dileğimiz görevinin biran önce iade edilmesidir. Tüm Van halkına geçmiş olsun diyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından muhtarlar Kaya ile toplu fotoğraf çekti.

Editör: TE Bilisim