Edremit Muhtarlar Derneği son zamanlarda yaşanan gergin ortam ve çözüm sürecinin gidişatı ile ilgili açıklama yaptı. Edremit çarşı merkezinde açıklamada bulunan Edremit Muhtar Derneğinin açıklamasını dernek başkanı ve Şabaniye Mahalle muhtarı Çetin Bilir okudu. Son zamanlarda yaşanan gergin ortamın son bulmasını istediklerini ifade eden Bilir gözyaşının renginin olmadığını söyledi.

 

BİLİR: GÖZYAŞI RENGİNİN OLMADIĞI BİR ÜLKE

Sürecin yeniden devam etmesi ve artık gözyaşı dökülmesini istemedikleri ifade eden Çetin Bilir, “Malumunuz ülkemizdeki huzur ortamının bozulması ve kardeşlik kavramının kaybolması, hiç kimsenin ve hiçbir topluma fayda sağlamayacaktır. Gözyaşı renginin olmadığı bir dünyada anaların yanan ciğeri ve akan gözyaşlarını durduramayacaktır. Her gün kanayan yaralara yenileri eklenirken anne ve babaların gözünden sakındıkları ve bir ömür veril elbebek, gülbebek büyüttükleri evlatlarının bir kör kurşuna kurban gitmesine gönlümüz asla razı olmayacaktır. Biz Edremit ilçe muhtarları olarak, akan kardeş kanının durması için silahların bir an önce susmasını istiyoruz. Hiçbir ülke vatandaşımızın, etnik kökeni ne olursa olsun kılına zarar gelmesine gönlümüz asla razı olmayacaktır. Bizler hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu geminin zarar görmesi hepimizin zarar görmesidir. Hiç şüphesiz hiç kimseye zarardan başka herhangi bir yararı olmayacaktır. Bundan dolayı ülkemizde ve ilimizde süre gelen kargaşanın bir an önce sükunete ermesini canı gönülden talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“PERSONELLERİN BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Bilir, geçtiğimiz gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Edremit Belediyesi personelinin bir an önce bırakılmasını talep etti. Bilir şu sözlere yer verdi: “Bu doğrultuda ilimizde cereyan eden olaylarında bir ana önce dindirilmesini istiyor ve bu olaylara müteakiben Edremit muhtarları olarak 7-24 saat halkın hizmetinde olduğu gibi, bu hizmetlerin mesai saatleri ve zaman menfuru gözetmeksizin başvurduğumuz ve halka hizmet şiarı ile hareket eden.  Edremit Belediyesi fen işleri müdürü ve yerel yönetimler yasasına göre de belediyemizce muhtarlar müdürü olarak da görev yapan Sayın Uğur Cihan ve Garaj Amirimiz Sayın İsmail Kötükoğlu’nun serbest bırakılmasını arz ve talep ediyoruz. Halkın hizmetinde olan tüm kurumların halk tarafından gelen taleplere cevap verme zorunluluğu vardır. Kurumların gelen taleplere iyi niyetle yaklaşması bir zorunluluktur. Fakat karşı tarafın niyetinden haberdar değilseniz, bu arkadaşlarımızın da iyi niyetlerinin suiistimal edildiği kanaatindeyiz. Bu tür olayların bir daha olmamasını da temenni ediyoruz. Barış, huzur ve kardeşlik ortamının yeniden sağlanması için ellerinde tetikten çekilerek, bir annenin bir daha bağrı yanmadan bir an önce, silahların susması çağrısında bulunuyoruz.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim