Tutuklu sanıklar, sabah erken saatlerde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Abdulhekim Y., tutuklu kaldığı Ankara 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS sistemiyle davaya katıldı.

Duruşmada tutuklu sanıklar Halis G., Abdulhekim Y., Mehmet B., Mustafa B., Ahmet A., Menduh K., Tahir A., Kasım K., Enver B., İkram B. ve Gürgin A’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanıklardan Abdulhekim Y.’nin cezaevinde kalmasının sağlık durumu yönünden hayati tehlike oluşturup oluşturmayacağı konusunda rapor için tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden tüm tıbbi tedavi belgelerinin istenmesine karar verildi.

OLAY

Olay, Van'ın Erçek beldesine bağlı Ilıkaynak köyünde 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde meydana geldi. Oy kullanma sırasında muhtar adayı Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın aileleri ve seçmenleri arasında kavga çıktı. Kavgada muhtar adayı Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti. Olayın ardından Güleryüz ve Eskioba aileleri arasında başlayan husumet 26 Aralık 2009'da yaşanan olaylarla daha da büyüdü. İddiaya göre, Eskioba ve Enterili ailelerinden 9 kişinin bulunduğu iki otomobile köy girişinde pusu kurulmuş, arabalara açılan ateş sonucu Aziz Eskioba, Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterili hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim