Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çaldıran ilçesinde seçim bürosu açılışı yaptıktan sonra Muradiye'ye geçti.
Muradiye'deki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) seçim bürosu önünde toplanan bir grup İşler'in konvoyuna taş ve ayakkabı kutuları attı. Taş ve kutular Başbakan Yardımcısı İşler'in aracına isabet etmedi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında Halk Bankası genel müdürünün evinden ayakkabı kutuları içinde para çıkması nedeniyle, bir süredir ayakkabı kutularıyla protestolar yapılıyor. Saldırıdan sonra AK Parti ve BDP'liler arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Polis iki partinin destekçileri arasında barikat kurup kalabalığı dağıttı.

BDP'Yİ SUÇLADI!

Emrullah İşler saldırının 'son derece çirkin' olduğunu söyledi. Saldırıya uğradığı Muradiye'yi ilk kez bir başbakan yardımcısının ziyaret ettiğini söyleyen İşler BDP'yi suçladı: "Bizim örfümüzde, adetimizde misafire 'Hoş geldiniz' denir, güller atılır. Taş atılmaz, sopa atılmaz. Bu örfümüze de adetimize de insanlığa da terstir. Türk örfünde de Kürt örfünde de böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki burada biz demokratik yarış içindeyiz. Bu yarışta centilmenlik gerekir. Ama yapılan saldırılardan anlıyoruz ki BDP ciddi şekilde kan kaybetmekte, bunun acısını da bu tür saldırılarla çıkarıyor. Daha önce de bu konuda büyükşehir belediye başkan adayımıza böyle bir saldırı olmuştu."

Editör: TE Bilisim