Van’ın Muradiye ilçesinde yaptırılan tam donanımlı ve modern mezbaha ile hayvan pazarı hizmete girdi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi, ilçe yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, mezbahası olmayan ilçelerle ilgili yaptığı çalışmalar sonucunda Muradiye’ye yeni bir mezbaha kazandırdı. Yavuz Selim Mahallesi’nde 600 metrekare alan üzerinde yaklaşık 780 bin TL’ye mal olan mezbaha; günlük 100 küçükbaş ve 50 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek kapasitededir. 4 kasabın sürekli hizmet vereceği tesiste yapılacak tüm kesimler ise veteriner hekim gözetiminde gerçekleştirilecek.

 

Muradiye Belediye Başkanlığı tarafından 2 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen hayvan pazarı yeri de hizmete girdi. Daha önce Muradiye’de bir mezbaha ve hayvan pazar yeri bulunmadığını belirten hayvan sahipleri, “Devletimizden ve yetkililerden Allah razı olsun, artık belli ve modern bir mezbaha ve hayvanlarımızı pazarlayabileceğimiz bir alanımız oldu. Yağmurlu ve karlı havalarda biz ve hayvanlarımız ıslanmadan durabileceğiz. Kaymakamımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 

 

Dükkanlarda kesim yapan kasapların sakatatları da çöpe veya çevreye atarak kirliliğe sebep olduğunu ifade eden vatandaşlar, yeni mezbahanın hizmet vermeye başlaması ile bu durumun da önüne geçileceğini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim