Rescate Hotel’de verilen iftar yemeğine Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkan yardımcısı Avukat Mehmet Mehdi Oğuz, MÜSAİD Van Şube Başkanı İsmail Say, kamu kurum ve kuruluş amirleri STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamları katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program, yenilen iftar yemeği ile devam etti. Slayt gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say, MÜSİAD olarak Ramazan ayında iftar vesilesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. MÜSİAD’ın parası olan zenginlerin bir araya gelip kurduğu zenginler kulübü olmadığına dikkat çeken Say, “MÜSİAD, erdemin, yüksek ahlakın ve helal kazancın kıymetli olduğu, insanın makineden değerli olduğu ve en önemlisi de toplumsal sorumluluk bilinci ve endişesi olan tacirlerin bir araya geldiği güzel bir Dar’ül Erkam’dır” dedi.

 

SAY: MÜSİAD BİR DENİZ FENER OLMUŞTUR

 

MÜSİAD’ın ekonomik, sosyal yaşam ve diğer konularda yaptığı çalışmalar ile her zaman idarecilerin ve toplumun rehberi olmaya çalıştığını ifade eden Say, “İlk Anayasa raporunu sunarak; müreffeh bir toplumun önce yasal zeminin sağlam olması gerektiğinin önemine dikkat çekmiştir. Yine MÜSİAD, dünya ve ülke ekonomisinin çok büyük sıkıntılardan geçtiği günlerde yapmış olduğu tespit ve raporlamalar ile adeta fırtınalı denizde gemiye ışık tutan bir deniz feneri olmuştur” ifadelerini kullandı. Programda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, Gezi Parkı olaylarına değindi. Gezi Parkı olaylarının iyi gidişattan hoşnut olmayan birileri tarafından başlatıldığını dile getiren Kayatürk, “Yeşil ile çevre duyarlılığı ile başlayan olaylar, daha sonra Türkiye için çok önemli olan üçüncü köprü ve yeni havaalanını istemediklerini söylediler. Bizim bu gelişmemizi bu büyümemizi istemeyen bazı Avrupa devletleri gibi içimizden de istemeyenler var” dedi.

 

KAYATÜRK: ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

 

Van’ın deprem sonrasında kısa sürede toparlandığını belirten Kayatürk, “Depremin yaralarını hızlı bir şekilde sardık. Bundan sonra önümüze bakacağız. Geçmişlerimizin Van’a uygun gördüğü ilimizin medeniyetin tekrar Van’a hızlı bir dönüş yapması için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD olarak, Türkiye’nin dört bir tarafında dostluk sofralarını bir araya getirerek kardeşlik ikliminin gelişmesi için mesajlarımızı vermeye devam ediyoruz. Bu vesileyle bizi bu gün bir arada toplayan Van Şubesi başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Yıllardır Ramazan ayına buruk girdiklerine dikkat çeken Olpak, “Önce Gazze ile hatırladık. Somali, Suriye derken bu Ramazanda da acılarımız tekrar depreşti. Bu gün Mısır’da yaşananlar gözler önündedir. Seçimle göreve gelen bir iktidarın ancak yine seçimle iş başından gidilebileceğini bir defa daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi. Program, MÜSİAD’a katılan yeni üyelere rozetlerinin takılması ile son buldu. 

Editör: TE Bilisim