Van’ın en köklü musıki derneği olan Van Türk Musıki Derneği 2014-2015 musıki çalışmalarına başladı. Geçmişi 1956’lı yıllara dayanan ve resmi olarak 21. Yılını geride bırakan dernek bugüne kadar 220’nin üzerinde resmi konser düzenledi.

Aralarında her meslek grubundan birçok kişinin bulunduğu dernek Eylül ayının ikinci haftası çalışmalarına başladı. Bünyesinde birçok sazende ve korist bulunan dernekte ayrıca müzik aletleri eğitimi, ses ve nota eğitimleri de kapsamlı olarak verilmekte. Dernek Koro şefi müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş, Van’a 21 yıl boyunca sanat dolu günler yaşatan böylesine köklü bir dernekte koro yönetmek ve bu işi canı gönülden sevgi ile yapmanın onur verici olduğunu söyledi.

‘KAPIMIZ HERKESE AÇIK’

Altıntaş, kapılarının herkese açık olduğunu söyleyerek, “Derneğimizin kapıları herkese açık. Aramızda müzik öğretmenleri, farklı branşlarda öğretmen arkadaşlarımız, esnaf, doktor, eczacı, öğrenci bir çok arkadaşımız bulunmakta ve yeni katılacak olan müziğe gönül vermiş yada yeni başlayacak herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır. Yeni sezon çalışmaları ile birlikte konser çalışmalarına da hız verdik. Sezonun ilk konserini Ekim ayı sonu yada Kasım ayı başlangıcında planlıyoruz. Çalışmalarımız her hafta Salı akşamı AKM Devlet Tiyatrosu Binası Altında bulunan çalışma salonlarında gerçekleştiriyoruz. Katılmak isteyen yeni arkadaşları Salı akşamları buraya bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim