Orhan AŞAN - Şehrivan


İpekyolu İlçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi sakinleri yaklaşık bir haftadır çamurlu su içiyor. Musluklardan su yerine çamurun aktığı mahalle sakinleri yetkilileri duyarlılığa çağırdı.

Defalarca Belediye’ye başvurularından sonuç alamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, sorunun çözümünü istiyor. İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi sakinlerinin musluklarında bir haftadır çamur akıyor. Mahalle sakinleri musluklarını açtığında büyük bir şok yaşadıklarını söyleyerek musluklardan su yerine çamur aktığını gördü. Bu durumun yaklaşık bir haftadır sürdüğünü anlatan mahalle sakinleri defalarca Belediye’ye bildirmelerine rağmen bir çözümün bulunmadığını belirtti.

YETKİLİLER DUYARSIZ

Mahalle sakinlerinden Vahap Olaş yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir haftadır musluklarımızı açtığımızda lağım suyu akıyor. Bu içme suyunu kullanmak zorunda kalmamıza rağmen yetkililer sorunumuzla ilgilenmiyor. Musluklarımızdan lağım ve çamur akıyor. Akan su çok pis kokuyor. Elimizi yıkadıktan sonra elimize kolonya dökmek zorunda kalıyoruz” dedi.
Olaş, “Yetkililerden sorunumuza acilen çare bulmalarını istiyoruz. Bu durum devam ederse çocuklarımız hasta olacak. Havaların sıcak olmasından dolayı musluklardan akan çamurda çok kötü kokuyor.” Dedi.

“SAĞLIĞIMIZ BOZULDU”

Mahalle sakinlerinden Fesih Demir ise, musluklarından çamur akıyor. Vatandaşlar içecek su bulmakta zorlanırken, Belediye’ye defalarca şikayette bulunduklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ileri sürüyor. Artık sabırlarının kalmadığını belirten mahalle sakinleri sorunun biran önce çözülmesini talep ediyor. Bir haftadır yıkanacak su bile bulamadıklarını belirten vatandaşlar temiz su ihtiyaçlarını hazır sularla giderdiklerini anlattılar. Çamurlu su yüzünden evlerindeki çamaşır ve bulaşık makinelerinin bozulduğunu belirten kadınlar ise, “Bu sular sağlığımızı bozdu. Bu su içilir mi! Bugün yarın derken ama sürekli böyle. Hala çeşmelerden çamurlu su akıyor. Ne içebiliyoruz, ne banyo yapabiliyoruz. Perişan olduk” diye isyan ettiler.

Editör: TE Bilisim