Muş'ta yaş sebze ve meyve üretiminde önemli yere sahip olan merkeze bağlı Akpınar köyünde yetiştirilen kayısıların hasadına başlandı.

 

Kayısı yetiştiricisi Şeref Aydın, yaptığı açıklamada, hasadını yaptıkları kayısıyı Muş merkez, Bitlis, Bulanık, Varto, Hınıs ve Malazgirt ilçelerinde karayolu üzerinde açtıkları tezgahlarda satışa sunduklarını söyledi.

 

Yazın geçimlerini sebze ve meyve üreterek sağladıklarını ifade eden Aydın, "Şu anda kayısı hasadına başladık. Bundan sonra elma, armut, domates ve salatalık hasadı yapılacak. Yaklaşık 80 hanelik köyümüzde yaşayan hemen hemen herkesin meyve bahçesi bulunmakta. Kayısı satışlarımız bir ay sürecek. Ürettiğimizin kayısının bir kısmı ise kadınlarımız tarafından yarma denilen şeklinde kurutuyoruz ve daha sonra kuru kayısı olarak satışa sunuyoruz. Kilosunu 3 liradan sattığımız kayısı, bu yıl geçen yıla oranla daha verimli." diye konuştu

 

Köylerinde sebze ve meyve yetiştirerek geçimlerini sağladıklarını belirten Hatice Aydın ise "Köyümüzde başta kayısı olmak üzere çok sayıda meyve yetiştiriyoruz. Yazın geçimimizi meyve ve sebze yetiştirerek sağlıyoruz. Köyümüzden Bursa, İstanbul ve başka şehirlere göç ettikleri halde, yazın buraya gelip sonbahara kadar tarlasında ürettiği sebze meyveleri satıyor." dedi. 

Editör: TE Bilisim