Orhan AŞAN - ŞEHRİVAN


 

Hz. Ömer Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrası bir araya gelen Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi üyeleri ve vatandaşlar İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamı kınayarak, İsrail, daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karaktere sahip olduğu belirtildi.

FİLİSTİN’DE KATLİAM VAR

Basın açıklaması öncesi AK Partinin eski Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar tarafından Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan Gıyabi cenaze namazı sonrası Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına basın metnini Yusuf Aydın okudu. Aydın, İsrail’in Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlara devam ettiğini belirtti. İsrail işgal rejiminin 3 illegal yerleşimci gencin, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesini Hamas’a yükleyerek Filistin halkının üzerine bomba yağdırdığını vurgulayan Aydın, “İsrail, daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir” dedi. Birleşmiş Milletler, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinin 70 yıldır Siyonist İsrail’in doğal aktörleri olduğunu ifade eden Aydın, söz konusu bu ülkelerin İsrail’in bu saldırılarını da bir savunma hakkı olarak nitelendirdiklerini söyledi.

HER RAMAZAN’DA FİLİSTİN KAN GÖLÜNE DÖNÜYOR

İsrail’in her Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştüren, kadın ve çocuk öldürmekten haz aldığını ve bu zihniyetin Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’ye, karadan, denizden ve havadan yaptığı son saldırılarda yaklaşık yüz Müslüman’ın şehit edildiğine dikkat çeken Aydın, “Saldırılarda 500 kişi yaralanmış, meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezlerini de vurulmaktadır. Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist İsrail’in kendinden başka kutsalının olmadığının, sağlık merkezlerine düzenlenen saldırıların da, İsrail’in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

Tüm dünyanın başında bir musibet olan İsrail’in işgal ettiği topraklardan sökülüp atılması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Bunun yolu İslam ümmetinin birliğindedir. İsrail küstahlığının, şımarıklığının ve aşağılık davranışlarının karşılığını er geç bulacaktır. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Kahrolsun İsrail’ sloganlarını atan kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim