ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ

 

Üniversite kapısından girmek için uzun bir sene boyunca ter döken ve emek veren öğrenciler YGS, LYS derken dün açıklanan yerleştirme sonuçları ile birlikte hayallerine kavuştu. Adeta bir çile haline dönen yerleştirme sonuçlarının açıklanma süreci öğrenciler açısından pek de sabırla karşılanmadı. Dün akşam saatlerinde açıklanan sonuçlar ile birlikte öğrenciler rahat bir nefes alırken yeni bir sürecin daha startı verilmiş oldu.

 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’den aldığımız bilgilere göre kayıt yaptıracak olan öğrencilerin kayıt işlemlerini 14 Ağustos 2017'den 18 Ağustos 2017 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekiyor.

 

HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

 

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

 

12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

 

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

 

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

 

ASKERLİK DURUMUMU NASIL ÖĞRENİRİM?

 

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil) , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

 

E-DEVLET’DEN NASIL KAYIT YAPARIM?

 

E-Devlet üzerinden de kayıt yaptırabilecek olan öğrenciler için ÖSYM’den gelen açıklama şöyle:

 

“Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında üniversitelerin elektronik kayda açık olan programlarına yerleşen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden elektronik kayıt yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversiteye gelerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

 

E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 11 – 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr web sayfasından gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıt bu sayfada “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.

 

 

Editör: TE Bilisim