Ağrı’da son günlerde etkili olan yağmur nedeniyle köylerde ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar, toprak olan evlerin yağmurdan zarar görmemesi için naylonculara akın etti.

 

Ağrı’da havaların soğuması ve son günlerde etkili olan yağmur, köylerde yaşayan vatandaşları harekete geçirdi. Köylerde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar ev ve ahırların üstü toprak olduğu için yağmurdan zarar görmemesini önlemek amacıyla kent merkezinde bulunan naylonculardan çok sayıda naylon ve branda aldı.

 

Eski Van Caddesi’nde naylon ve branda satan Sıddık Çetin adlı esnaf, vatandaşların kışa hazırlık ve son günlerde yağan yağmur nedeniyle naylon ve brandaya taleplerinin arttığını söyledi. Satışların çok iyi olduğunu belirten Çetin, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımız her sene olduğu gibi bu senede yağmur ve kar için ev ve ahırların zarar görmemesi için yüzlerce naylon ve çadır aldılar. Satışlar son derece iyi gayet memnunuz, naylon ve branda satışlarımızın yaz sezonuna kadar yoğun bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Brandanın metrekaresini 1 buçuk liradan, naylonun ise metresi 2 lira ile 4 lira arsasında değişiyor” dedi. 

Editör: TE Bilisim