Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 4 ay önce ortadan kaybolan ve 3 gün önce cesedi bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan olayı ile ilgili mahallede ifadeler alınmaya başlandı. Jandarma, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesetten elde edilecek bulguların olayın çözülmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Gürpınar İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde 29 Ekim 2014'te kaybolan Nehir Aslan, mahalle ve çevresinde asker, AFAD, UMKE ve korucular tarafından aylarca yapılan fiziki aramalara rağmen bulunamamıştı. Jandarma yaptığı tüm araştırmalara rağmen Nehir ile ilgili hiç bir ize rastlamazken, 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedi 3 gün önce evinin yakınında bulundu.


ADLİ TIP BULGULARI BEKLENİYOR 

Cesedin bulunmasının ardından olayın çözülebilmesi için yeniden kapsamlı bir soruşturma başlatan jandarma, mahalledeki vatandaşlardan ifade almaya başladı. Jandarma, olayın çözümü için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesetten elde edilecek bulguların büyük önem taşıdığını söyledi. Nehir'in cesedinde darp izi olup olmadığı, cinayetin neyle nasıl işlendiği, katil yada katillere ait bir izin bulunup bulunmadığının adli tıp incelemesi sonrası ortaya çakacağını belirten jandarma, cesedin bulunduğu bölgeyi de ayrıca incelemeye aldı. Cesedin bulunduğu bölgenin defalarca arındığına dikkat çeken jandarma, cesedin sonrada o bölgeye bırakılabileceği ihtimalinin de önemli bir ipucu olabileceği üzerinde duruyor.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim