Saat 07.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan  edilen Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde PKK'lilere yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. 
 
Abdulkadirpaşa Mahallesi'nde yola döşenen el yapımı  patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. 
 
Patlama nedeniyle araçtaki 6 polis memuru hafif yaralandı. Yaralılar,  kaldırıldıkları Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 
 
Öte yandan, yasağın ilanıyla 4  mahallede barikatların ve kazılan hendeklerin görüntüsü yaşanan tabloyu gözler önüne serdi. Parke taşları ile insan boyunu geçen barikatların aynı zamanda yakılan araçlarla desteklendiği görüldü.
 
Abdülkadirpaşa ve Devrim mahallelerini birbirine bağlayan Ahmet Kaya Köprüsü’nde de park edilen TIR’la örgüt üyeleri tarafından barikat kurulduğu gözlemlendi. Ayrıca yasağın başlamasıyla birlikte ilçe genelinde esnaf kepenk kapattı.
 
LİCE VE HAZRO'DA YASAK BİTTİ
 
Öte yandan Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerindeki 12  mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, dağlık ve ormanlık alanında faaliyet  yürüten örgüt üyelerine yönelik Hazro'nun Çitlibahçe, Ormankaya ve Güzdamı  ile Lice'nin Kabakaya, Yalaza, Dolunay, Ortaç, Bağlan, Çavundur, Varlık, Esenli  ve Çanak mahallerinde operasyon icra edildiği bildirildi. 
 
Açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, sivillerin zarar  görmesini önlemek amacıyla dün 06.00'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının  11.30'dan itibaren kaldırıldığı kaydedildi. 
 
Editör: TE Bilisim