5’inci Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda Van ticaret Borsası stantları hem ildeki çiftçilerden hem de il dışından gelen ziyaretçilerden ilgi gördü. Mardin Nusaybin ve Şanlıurfa Ticaret Borsası heyetleri, Van Ticaret Borsası’nın daveti üzerine Van’a gelerek hem borsayı hem de fuarı ziyaret etti.

 

Fuarın açılış gününde VAN TB’yi ziyaret eden Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim, disiplin ve Meclis Üyeleri, Başkan Selman Toprak ve Meclis Başkanı Nayif Süer ile bir araya geldi. Borsa binasını gezen Şanlıurfa ekibi, yeni kurulan Toprak, Bitki ve Su Analiz Laboratuvarı’nı inceledi, mühendislerden bilgi aldı.

 

PROJELERE TAM DESTEK

Ahmet Göktaş, İbrahim Polat, Bahri Çiçek ve Muzaffer Satış’ın yer aldığı Urfa heyeti, Van ticaret Borsası’nın bölgedeki çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için önemli projeler hazırladıklarını ve bu projelerin uzun vadede bölgeye katma değer sağlayacağını ifade ederek, emeği geçenleri tebrik etti. Çözüm süreci, borsa akreditasyonları ve bölge çiftçilerinin sorunlarının konuşulduğu ziyaret sonrası fuar alanına geçen borsa temsilcileri açılış programına katıldı, Van Ticaret Borsası standını ziyaret etti.

 

Fuarın 2’inci gününde de Van Ticaret Borsası davetlisi olarak Van’a gelen Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ve ekibi, Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Meclis Başkanı Nayif Süer, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şevgin, Genel Sekreter Tarkan Güven nezaretinde borsa binasını, laboratuvarı ve fuarı gezdi. Nusaybin Heyeti adına konuşan Başkan Necdet Aktaş “Doğu bölgesinde olmamıza rağmen Van’ın gelişen ve büyüyen potansiyelinin bu denli olduğunu yakından görme şansımız oldu. Van’ın ticaret, insan gücü ve turizm anlamında muhteşem bir potansiyeli var, bölgenin adeta lokomotifi durumunda. Bizler bu duruma seviniyoruz ve yatırımcıların hiçbir şekilde çekinmeden, rahat bir şekilde Doğu ve Güneydoğu’daki bu bilgi ve birikime güvenerek yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

BAŞKAN TOPRAK: BORSALARIN İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak ise “Davetimiz üzerine gelen borsa heyetlerimizin ziyaretleri bizleri sevindirdi. Gerek Ankara’da TOBB nezdinde gerekse bölgesel işbirliği ziyaretlerinde zaten karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Burada gayet iyi ağırlandılar, gündemi değerlendirdik, görüş ve önerilerini dinledik, işbirliği teklifinde bulunduk. İlerleyen süreçte karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacağız. Laboratuvar ve diğer projelerimize yoğun ilgi gösterdiler. Bu ziyaretleri karşılıksız bırakmak istemiyoruz, borsa olarak önümüzdeki günlerde biz de diğer illerimizde bulunan borsalarımıza ziyaretler gerçekleştirip hem projelerimizi anlatacağız hem de Van’ı tanıtarak yatırımcıların bölgeye gelmesi konusunda kendilerinden destek isteyeceğiz” dedi. Borsa heyetleri VANTSO ve diğer kuruluşla ziyaretlerin ardından Van’ın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu, Van Kahvaltısı sonrası Van’dan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim