Özellikle şehir içindeki trafiği olumsuz etkileyen minibüs ve otobüsler, zaman zaman trafiğin kitlenmesine neden oluyor. Milli Egemenlik Park’ı önünde depolanan minibüs depolama alanı haberimiz üzerine kaldırıldı. Depolama alanının kaldırılmasıyla burada trafikte ciddi anlamda bir rahatlama oldu.

Daha önce gelip yolcularını alıp gitmeleri yerine burada depolanan minibüsler, trafiği alt üst ediyordu. Burada depolanan minibüsler, fazla yolcu almak için birbiriyle yarışıp, trafiği felç ediyordu. Tıka basa yolcu alarak kuralları hiçe sayan minibüsleri gündeme getirmemizle buradaki depolama alanı yetkililer tarafından kaldırıldı.

Milli Egemenlik Caddesi’nde trafik kurullarına uyulmadan yapılan beklemeler, yolcu indirip bindirmeler ortadan kaldırıldı. Van Büyükşehir Belediyesi burada düzenlemeye giderek, depolama alanını kaldırdı. Artık minibüsçüler gelip orada yolcularını aldıktan sonra ayrılıyorlar.

Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan ve Yeni Mahalle, Karşıya, Esenler Mahallelerine çalışan minibüslerin burada depolanması yüzünden zaman zaman trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyordu. Haberimiz üzerine harekete geçen yetkililer, buradaki depolama alanını kaldırarak, trafiğin daha akışkan hale gelmesini sağladı. VAN POSTASI

Editör: TE Bilisim