Maraş Caddesi’nde bulunan otobüs durağı kaldırıldı. Akıllı otobüslerin kente gelmesi ile birlikte ulaşımda nefes alan kentte yapılan ve birçok noktada kaldırılan otobüs durakları vatandaşa rahat nefes aldırdı.

 

Büyükşehir Belediyesinin ulaşım sorunu için kentte kazandırdığı 32 akıllı (mor kanatlı turnalar) kente rahat nefes aldırdı. Ardından belediyenin yapmış olduğu duraklar ise bu rahat nefese daha da çok katkı sağladı. Yapılan bu çalışmalar sonucu vatandaşta rahatladı ve mutlu oldu. Belediye sonra olarak ise Maraş Caddesi üzerinde bulunan ve vatandaşların yürümekte çok zorluk yaşadığı otobüs durağını kaldırdı. Durağı aşağıya ve daha geniş bir yere taşıyan belediye yetkilileri vatandaşı büyük bir sorundan kurtarmış oldu. Özellikle AVM’lerin yoğun olduğu alanda yer alan durağın kaldırılması ayrıca alışveriş merkezlerini de rahatlatmış durumda. Kaldırılan durak ise yine aynı şekilde Maraş Caddesi’nde bulun Şişli Öğretmen Evi’nin önüne taşındı.

 

TOK: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yapılan bu çalışmadan memnunun kaldıklarını dile getiren Suat Tok adlı vatandaş şu ifadelere yer verdi: “Durağın buradan kaldırılması çok güzel oldu. Otobüsler ve minibüsler yüzünden kaldırımı kullanamıyor ve yürüyemiyorduk. Kaldırım bekleme alanı gibi olmuştu. Otobüs veya minibüs bekleyen bütün vatandaşlar bu kaldırımlarda bekliyorlardı. Kaldırımda yürümek isteyen vatandaşlar ise zorluk yaşıyorlardı. Durağın kaldırılması ve daha geniş bir alana alınması çok güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

ESNAF: HERKES İÇİN EN İYİSİ OLDU

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız çevre esnafı ise, “Durağın taşınmasından dolayı elbette ki mutluyuz. Çünkü otobüsler ve minibüslerden dolayı burada satış yapamıyorduk. İnsanlar kalabalıktan dolayı dükkanlarımıza bile yanaşmıyordu. Bunun yanı sıra kalabalığın yanı sıra araçların muavinleri bağırdıkları için özellikle turistler hiçbir şekilde yanaşmıyorlar. Durağın buradan kaldırılıp daha geniş bir yer olan öğretmen evinin önüne götürülmesi hem vatandaşlar için hem de biz esnaf için çok iyi oldu. Bu çalışmadan dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz.” Dediler.


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim