ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ - 8 Ağustos tarihli sayımızda yayınladığımız ve Narlı Mahallesi sakinlerinin sıkıntılarını dile getirdiğimiz ‘Narlı Tınne’ haberi üzerine Mahalle Muhtarı Hacı Artim açıklamalarda bulundu. Narlı Mahallesi sakinlerinden bazıları yol, cami ve su ile ilgili konularda sıkıntı yaşadıklarını belirterek mahalle muhtarının uzun bir süredir köye uğramadığını ifade etmişlerdi. Mahalle sakinlerinin bu açıklamaları üzerine bir açıklama da Narlı Mahalle Muhtarı Hacı Artim’den geldi. Artim ismini vermeden açıklama yapan mahalle sakinlerinin iddialarını yalanlayarak kendisine atfedilen iddiaların iftiradan ibaret olduğunu belirtti.

 

Çatak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne mahallede yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması için birçok dilekçe yazdığını ve geri dönüşler aldığını ifade eden Artim gazetemize yaptığı açıklamalarda şu sözleri kullandı: “Şehrivan Gazetesi’ne yapılan isimsiz açıklamada geçen 5-6 aydır mahalleye uğramadığım, mahalle sorunları ile ilgilenmediğimin hiçbir aslı astarı yoktur ve iftiradır. Gerek kaymakamlık gerek belediye ve diğer resmi kurum ve kuruluşlara vatandaşın iş ve işlemlerini yapmak, takip etmek, belediyeye gerekli hizmetleri mahallemize götürmek için verdiğim dilekçeler ve müracaatlarım yaptığım çalışmaların kanıtıdır.”

 

“DİLEKÇELER ÇALIŞMALARIMIN KANITIDIR”

Mahallede bulunan sıkıntıların çözüme kavuşması için belediyeye birçok dilekçe verdiğini ve müracaatlarda bulunduğunu belirten Artim “Narlı Mahallesi’nin muhtarıyım aynı zamanda bu dönemin sonunda görevimde 20 yılımı tamamlamış olacağım. Herhalde köyü veya mahalleyi ihmal etmiş olsaydım 4 dönem üst üste seçilmezdim. İsmi belli olmayan biri tarafından Şehrivan Gazetesi’ne verilen demeçte muhtarın aylardır köye gelmediği ve köyün sorunları ile ilgilenmediği beyanında bulunulmuş. Oysa gerek kaymakamlık gerek belediye ve diğer resmi kurum ve kuruluşlara vatandaşın iş ve işlemlerini yapmak, takip etmek, belediyeye gerekli hizmetleri mahallemize götürmek için verdiğim dilekçeler ve müracaatlarım yaptığım çalışmaların kanıtıdır.” Şeklinde konuştu.

 

“BU İDDİALAR İFTİRADAN İBARETTİR”

Kendisine atfedilen iddiaların iftiradan ibaret olduğunu belirten Artim “Şehrivan Gazetesi’ne yapılan isimsiz açıklamada geçen 5-6 aydır mahalleye uğramadığım, mahalle sorunları ile ilgilenmediğimin hiçbir aslı astarı yoktur. Aynı zamanda büyük bir iftiradır. Bu beyanda bulunmamın sebebi asılsız ve isimsiz bir şekilde açıklamalarda bulunan kişileri bu denli ciddi mahalli gazeteler işin ciddiyetini göz önünde bulundurarak haber yapmamalıdır. Oysa gerek yazılı gerek görsel medya haber yapmakla mükelleftir. Gazetenin haber yapmasına karşı değilim ama bu denli onur kırıcı ve hayati önem taşıyan haberlerin kişilere mal edilmesi etik değildir.” Diye ekledi.

 

“MAHALLEMİZDE BİRÇOK İNCELEME YAPILDI”

Çatak Belediye Başkan Vekilinin Narlı Mahallesi’ne gelip birçok incelemede bulunduğunu belirten Artim “Çatak ilçesi Narlı Mahallesi sorunları ile ilgili başta içme suyu, sulama kanalı ve cami yapımı için kurumlara resmi dilekçelerle müracaat edilmiştir. Mahallede bu hizmetlerin bulunup bulunmaması, hizmet talebinin gerekli yerlere bildirilmesi işin kanıtıdır. Hizmet ve yapım işlerine gelince de Çatak Belediye Başkan Vekili yukarıda geçen mahalle hizmetleri ile ilgili arz ettiğim konularda gerek Van Büyükşehir Belediyesi ile gerek Çatak Belediye Başkanlığı ile gerekli görüşmeleri sağlamıştır. Üstelik mahallemize bizzat defalarca gelmiş olup gerekli tespitlerde bulunarak yapım ve onarım için gerekli talimatları vermiştir.” Dedi.

 

“NARLI ÇOK YAKINDA CAMİYE KAVUŞACAK”

Prosedürlerin bitimi ile birlikte Narlı Mahallesi’nin yeni bir camiye kavuşacağını ifade eden Artim “Yeni bir caminin yapılması içinde ilçe müftümüz mahallemize defalarca gelerek yapılacak cami için yerin uygun olup olmadığı hususunda benimle müzakere ederek tespitte bulunmuşlardır. Caminin bugüne kadar yapılmama sebebi tapu işlemleri ve resmi evrak trafiğinin uzamış olmasıdır. Oysa Sayın Belediye Başkan Vekilimiz maddi açıdan gerekli malzeme temininde bulunmuştur. Prosedürler bittikten sonra yapımına başlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

“BAŞKAN VEKİLİMİZ NARLI İLE İLGİLENİYOR”

Çatak Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’ün Narlı Mahallesi’ne birçok ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Artim “Sayın Belediye Başkanımızın Çatak İlçesi Narlı Mahallesi’ne çok güzel hizmetlerin yapılması için program yaptığı, yukarıda arz ettiğim projeleri kısa zamanda hayata geçireceği, diğer mahallelere yaptığı hizmetler gibi mahallemizde de bu hizmetleri hayata geçireceğinde en ufak şüphem yoktur. Gerek bürokratlar gerekse siyasi kişiler Belediye Başkan Vekilimizin mahallemizi ziyaret ettiği kadar ziyaret yapmamıştır ve bu kadar ilgi göstermemiştir. İnşallah bu iftira ve asılsız iddiaları boşa çıkarmak için sene sonu ve önümüzdeki sezonda bu eksiklikler giderilecek mahalleye bir nam bırakılacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

“YOLLARIMIZ YENİLENİYOR”

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Narlı Mahallesi ile ilgili 1,6 km’lik bir asfalt çalışması olduğunu belirten Artim “İddialarda geçtiği gibi köye gitmeyişimiz beyanlarının yalandan ibaret olduğunu, mahallelilerin işlemlerini, düğün, taziye ve benzeri işlerinin zamanında yapıldığını, vatandaşın yanı başında olduğumu her ihtiyaç duyulduğunda ihtiyaçlarının karşılandığını belirtmek isterim. Bunların hepsinin yanında Narlı Mahallesi’ne Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,6 km asfalt yapım işi ihalesi yapılmış şu an başlama aşamasındadır. Mahallede cami yapılması için de benim başkanlığımda bir dernek kurulma aşamasındadır.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim