Şabaniye Mahallesi 7. Sokakta evlere yer altından elektrik verilmeye başlandı. Ancak VEDAŞ elektriği yer altından götürüldükten sonra açılan çukurların üstünü kapatmayınca elektrik kabloları çıplak bir şekilde tehlike saçmaya başladı. Mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu ve tehlike saçan bu durum tüm vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Konu hakkında görüştüğümüz mahalle sakinleri ve vatandaşlar ise konuyu şöyle anlattı: “Belediyenin yol yapım ve genişletme çalışmaları başladı. Belediye burada üzerine düşen çalışmaları yaptı ve iş sadece asfalt dökmeye geldi. Ancak ayrıca VEDAŞ da evlere elektrik vermek için burada çukurlar açtı. Ama daha sonrasından çukurların muhatabı olan ve elektriği çektikten sonra çukurları kapatması gereken VEDAŞ çukurları kapatmamasından dolayı çukurlar ve çukur içerisindeki çıplak elektrik kabloları tehlike yaratmaya başladı.” Dedi. Vatandaşlar ayrıca Haziran ayında aynı mahallede VEDAŞ 'ın elektrik dağıtımı yaptığı direkteki kaçak akıma kapılan 16 yaşındaki gencin hayatını kaybettiğini belirtti. Vatandaş veryansın ederek, “Bu elektrik yüzünden daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

“BAŞKASININ YÜREĞİ YANMASIN” DEDİ AMA…

Elektrik akımından dolayı hayatını kaybettiği iddia edilen Ömer Açay’ın babasının o dönemde bir gazeteye verdiği açıklamalar ise halen bir karşılık görmemiş gibi görünüyor. Baba Açay “Benim yüreğim yandı başkasının yanmasın. Yetkililer bu işe itina ile yaklaşsın” sözlerine yer vermişti. Ancak gelinen nokta ise baba Açay’ı hiç dikkate alınmadığını açık bir şekilde göstermektedir. İşte 16 yaşında hayata gözlerini yuman Ömer Açay’ın babası olan Yaşar Açay’ın o zaman ki açıklamaları: “Burada doktorlar da oğluma baya müdahalede bulundular. Bana, ‘Maalesef oğlunu kurtaramadık’ dediler. Hiçbir anne, babanın yüreğinin yanmaması için yetkilileri göreve davet ediyorum. Hiçbir anne, babanın yüreğinin yanmasını istemiyorum. Bu tür olaylara yetkililerin itina ile yaklaşmasını bekliyorum. Benim yüreğim yandı başkasının yüreği yanmasın.”

ÇUKURUN MUHATABI VEDAŞ

Konu hakkında görüştüğümüz Edremit Belediyesi yetkilileri ise Şabaniye Mahallesinde yol genişletme ve asfalt dökme çalışmaları yaptıklarını belirtti. Yetkililer, yol genişletme çalışmaları yaptıklarını ancak elektrik direklerinin yolun ortasında olduğunu VEDAŞ yetkililerine bildirdiklerini ve o direklerin kaldırılması gerektiği söylediklerini dile getirdi. Çalışma yapmak için o direklerin ya kenarda durması gerektiğini ya da başka bir çözüm yapılması gerektiğini VEDAŞ yetkililerine bildirdiklerini dile getiren Belediye yetkilileri, VEDAŞ’ın çukur açmışsa o çukurları kendileri kapatması gerektiğini vurguladı.


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim