2011 yılında yaşanan depremlerin ardından birçok kamu kurumu ve askeri birim il merkezi dışına çıkarıldı. Bu askeri alanlardan olan Merkez Komutanlığı'nın yerine ise Van Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapıldı. Vatandaşların daha rahat nefes alabilmesi için yapılan park alanının TOKİ'ye devredilmesi büyük tepki toplarken, sosyal medya üzerinden parkın satışının durdurulmasıyla ilgili kampanyalar başlatıldı. 

 

VALİ ZORLUOĞLU DEVREYE GİRDİ

Büyük tepki çeken ve 3 Ağustos'ta satışa çıkarılacak park alanıyla ilgili kampanyalar başlatılırken, Van valisi Murat Zorluoğlu da harekete geçti. Vali Murat Zorluoğlu'nun TOKİ ile görüşmeler yapıldığını sosyal medya üzerinden duyuran Van TSO Başkanı Necdet Takva, "Sabah sabah Van valisi Murat Zorluoğlu'ndan müjde aldık. 1 TOKİ ile görüşüyoruz. 2 park olan arsanın satışından vazgeçilmiştir. 3 arsanın kontrolünde Valilik mutasarrıf durumdadır. 4 trampa seçeneği dahil arsanın park olarak kalmasını sağlayacağız." Dedi. 

 

ZORLUOĞLU'NA SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR

Bu açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği Van valisi Murat Zorluoğlu henüz bir açıklama yapmazken, haber sosyal medyadan sevinçle karşılandı. Haberi duyan vatandaşlar vali Zorluoğlu'na teşekkür ederken, OSB Müteşebbüs Heyeti'nin açıklama yapması bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim