Su sorunu yaşayan Ocaklı Mahallesi yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde yeni bir su deposuna kavuşurken, su sorunu da tarihe karıştı. Muhtar ise memnuniyetini dile getirdi.

 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ'nin yürüttüğü çalışmalarla yeni mahallelere sezon boyunca yoğun hizmet atağı geliştirildi. Bir çok mahallede ekiplerin halen çalışırken, yürütülen projeler uzman ekiplerce titizlikle takip ediliyor. Genellikle yoğun arazi koşullarında devam eden çalışmalarda çalışmaların sezon sonunda bitirilmesi amaçlanıyor.

İçme Suyu Daire Başkanlığı ekiplerinin mahallelerde yürüttüğü çalışmalarla yeni su depoları, mevcut depo onarımları, yeni su şebeke hatları, kaptajlar ve terfi merkezlerinin yapımı gibi hizmetlerle sorunlar çözülüyor.

 

Merkez Tuşba ilçesi sınırları içerisinde yer alan 70 haneli Ocaklı Mahallesine de yeni su deposu ve şebeke hatları döşenerek, mahallenin su sorunu çözülmüş oldu. Ocaklı mahallesine 150 metreküplük su deposu yapılırken, 1400 metrelik 100'lük, 2300 metrelik 110'luk boru olmak üzere 3700 metrelik yeni bir şebeke hattı döşendi. Su sorununun tamamen çözüldüğü Ocaklı Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Malaylı, VASKİ tarafından yürütülen çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "şimdiye kadar yaşanan su sorunu bu çalışmalarla birlikte sona erdi. Emeği geçen İçme Suyu Daire Başkanlığı ekiplerine, yüklenici firma yetkililerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim