DBP Van İl Örgütü, "Öcalan'a özgürlük" kampanyası çerçevesinde 18 Ocak'ta düzenlenecek yürüyüşe ilişkin parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, herkesi yürüyüşe katılmaya davet etti.

Basın toplantısına DBP İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün ve DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran katıldı. Toplantıda konuşan Van TUYAD-DER Başkanı Aygün, şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo ile hukuksuz bir şekilde yargılanmış esaret altına alınmıştır. Sayın Öcalan bu 15 yıllık esaret döneminde gerek yargılanma aşamasında gerekse hukuka aykırı bir şekilde verilen cezanın infazı sürecinde, ağır insan hakları ihlallerine maruz kalmıştır ve hatta bu ağır ihlallerden ötürü Türkiye, AİHM önünde mahkum olmuştur. Zehirlendiği belgelerle de kanıtlanan küçücük bir hücrede insanlık dışı koşullarda yaşamaya mahkum edilen yıllarca avukatlarıyla görüşmesi engellenen Sayın Öcalan’a bu yapılanlar kuşkusuz tüm Türkiye halklarına barış umuduna onurlu bir halklar birlikteliğine yapılan düşmanca saldırılardır. Çünkü Sayın Öcalan gerilla mücadelesinin en kuvvetli olduğu dönemde de 1993 yılında savaşın barışla sonuçlanması için mücadele etmiş ateşkesin ilan edilmesini sağlamıştır. Esaret altında da barışa olan inancını Kürdistan halklarına ve özgürlük hareketine tekrar aşılamış ve tarihi 2013 Newroz’unda demokratik çözüm sürecinin temellerini atmıştır.”

“HAPİSTE TUTULMASI KABUL EDİLEMEZ”

“Onurlu bir barışın mümkün kılınması, onurlu bir birlikteliğin sağlanması için Sayın Öcalan’a özgürlük istiyoruz” diyen Aygün, şunları kaydetti: “Bugün Sayın Öcalan’ın irade beyanıyla başlayan süreçte, adımlar atılmaya çalışılırken müzakere aşamasının başlanacağı, savaşın bitmesi deklere edilirken ezilen halkların lideri Sayın Öcalan’ın hukuksuz bir şekilde hapiste tutulması kabul edilemez. Biz bu nedenle Kürdistan halklarının özgürlüğünün Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ile eş olduğunu Sayın Öcalan şahsında Kürdistan haklarının esaret altında almaya çalışıldığını belirtmek istiyoruz. Bu nedenle onurlu bir barışın mümkün kılınması, onurlu bir birlikteliğin sağlanması için Sayın Öcalan’a özgürlük istiyoruz. Bu amaçla 18 Ocak'ta Sebze Halinden başlayacak olan yürüyüşümüzde 'Öcalan'a özgürlük' diye haykıracağız. Sayın Öcalan şahsında hepimizin özgürlüğünü isteyeceğimiz yürüyüşümüze tüm halkımızı davet ediyoruz."


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim