Van'da, Peygamber Yolu Derneği'nce Hz. Muhammed'i (sav) tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül gecesine katılan aktör, sunucu, şiir yorumcusu Reha Yeprem’in okuduğu şiirler ve Sanatçı Taha’nın ezgileri katılımcıların duygulandırdı. 

 

Peygamber Yolu Derneği’nin Peygamber Efendimiz'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Van’da da yapıldı. Düzenlenen kitap yarışması, 4 ayrı kategoride gerçekleşti. Program kapsamında tüm katılımcılar Hazreti Muhammed (sav) ile ilgili kitaplar okudu. Okumaların sonunda da sınava girip dereceye girenlere ödülleri önceki gece verildi. Programın Van ayağının organizatörlüğünü yapan Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından beş yıldızlı bir otelde ödül töreni gerçekleşti. Kuran tilavetinden sonra açıklama yapan VÖDER Başkanı Kelam Canbolat, kampanyanın milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (sav) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş olduğunu söyledi.

 

Van Öğretmenler Derneği olarak bu yarışmayı dördüncü kere düzenlediklerini belirten Canbolat, “ Türkiye genelinde ise iki yıldır düzenleniyor. Bu yıl yarışmamıza Türkiye genelinde 2 milyon kişi başvuru yaptı. Van’da ise bu rakam 19 bin 800’dü. Yarışma 15 farklı merkezde ilçelerimizin tamamında 300 gönüllü eğitmenimizle 300 farklı salonda bir hafta süresince yapıldı. Yarışmaya hazırlanırken efendimizi 14 kez okuyarak yarışmaya giren kardeşlerimiz vardı. Onun için diyoruz ki kaybedenin olmayan herkesin kazandığı bir yarışma oldu. Dört kategoride yapıldı bu yarışma. Geçen yıl üç kategoriydi bu sene dörde çıkardık. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde bu yarışmamız yapıldı. İlkokul kategorisinde yapılan yarışmamızda 16 tane öğrencimiz soruların tamamına doğru cevap verdi. Bu yarışmada toplam Van genelinde beş umre hediyemiz oldu. Hepinize tekrar gecenizin bereketli olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Konuşmadan sonra aktör, sunucu, şiir yorumcusu Reha Yeprem okuduğu şiirlerle ve Sanatçı Taha’nın ezgileri katılımcıların duygulandırdı. Sanatçıların özellikle düet yaptığı parçalarda katılımcılar büyük alkış aldı. Yaklaşık bir saatlik şiir dinletisinden sonra sınava giren 20 bin kişiden dereceye giren 5 kişiye umre ziyareti, 20 kişiye dizüstü bilgisayar, 4 bisiklet ve kura çekimiyle çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim